szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Kedves az a magyar hölgy, odamegy, és elmondja a véleményét ennek a hazaárulónak. Nem tiltott tevékenység ez, nyugodtan oda lehet menni, aki úgy gondolja, hogy Délvidék egyik magyar hazaárulójának... Közölni kell a véleményünket arról, hogy a hazaárulást nem bocsátjuk meg" – hadarta Gaudi-Nagy Tamás a mikrofonba híveinek, miután kiszúrta a VMSZ elnökét a Kossuth téren. Szavainak hatását már ismerjük, de most előkerült a buzdításról készült videó is.

Előkerült a neten az a videó is, amelyen jól hallható, hogyan buzdította zaklatásra maroknyi hívét az exjobbikos Gaudi-Nagy Tamás kedden, miután észrevette a téren átsiető Pásztor Istvánt. Mint arról videóval is beszámoltunk, a Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) elnökét a Gaudi-Nagy által feltüzelt tüntetők leköpdösték és szidalmazták.

A 444 által közzétett videón hallható, ahogy Gaudi-Nagy Tamás egy ügynök lendületével közvetíti, mi történhet és minek kellene történnie Pásztor Istvánnal. Idézzük szó szerint:

"Mikor lesz területi autonómia Délvidéken? Mikor fogják a '44-es magyarirtások áldozatait... Igen! Kedves az a magyar hölgy, odamegy, és elmondja a véleményét ennek a hazaárulónak. Nem tiltott tevékenység ez, nyugodtan oda lehet menni, aki úgy gondolja, hogy Délvidék egyik magyar hazaárulójának... Közölni kell a véleményünket arról, hogy a hazaárulást nem bocsátjuk meg! ...Az bizony nyugodtan menjen oda. Bocsánat, hogy megzavartam a felszólalót, akkor várjuk a további gondolatait."

És most következzen a Gaudi-Nagy fenti és korábbi szavai által kiváltott hatás:

Mint arról beszámoltunk, Gaudi-Nagy Tamás felhívására a Kossuth téren rohanták le a parlament alakuló ülésére vendégként érkezett délvidéki politikust. Később a Jobbik is elhatárolódott Pásztor zaklatásától, gyalázatosnak nevezve az inzultust.

Gaudi-Nagy szerdán azonban egy éles hangú nyilatkozattal tetézte az előző nap történteket. Mint mondta: Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!