szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét megválasztották kormányfőnek a parlament szombati rendkívüli ülésén Orbán Viktort, aki azután két beszédet is mondott. A parlamenti beszédében közölte, alapkérdésekről nem lehet vitázni, csak a hogyanról, szélsőségesnek tekinti azokat, akik segélyt adnának a munkaképeseknek, és autonómiát akar a kárpát-medencei magyaroknak. A Kossuth téren hívei előtt már választási buzdító beszédet mondott, azt hogy "ébresztő", a Tavares-jelentés készítőit nem szabad Brüsszelbe küldeni. A DK egyébként nem vett részt a kormányfő-választáson, az MSZP nemmel voksolt, majd kivonult. Az Együtt-PM pedig uniós zászlót adott a kormányfőnek.

1 2 3 4 5 6 7
Sorrend megfordítása

Gyurcsányék a rezsim bukásáért dolgoznak

A Demokratikus Koalíció szerint az eltorzított választási rendszerben kétharmadot szerzett miniszterelnök derűről és középhatalmi ambíciókról beszélt, Magyarország „azonban ma a korrupt középszer és a rendszer kritikátlan kiszolgálóinak uralma alatt áll”. Az ellenzéki párttól Orbán Viktor szombati parlamenti beszédére reagáltak így. A Demokratikus Koalíció azért dolgozik a következő négy évben, hogy „a rezsim mihamarabb megbukjon” – ígérték.

Kemény ellenőrzést ígér az LMP

Az LMP szerint Magyarországon olyan kormány alakul, amely a számonkérés minden lehetséges formáját igyekszik elkerülni. Az LMP ezért ellenzéki pártként ezért arra törekszik a következő ciklusban, hogy a nyilvánosság előtti ellenőrzés minden lehetséges eszközének alávesse a most alakuló kormányt, és ne engedje a választói számonkérés semmibe vételét – ígérik.

Megint a Kossuth-nótát éneklik

Kocsis Máté a rendezvény lezárásaként azt kérte a tömegtől, hogy közösen énekeljék el a Kossuth-nótát. A második versszakot már kevesen tudják és nem éneklik. És öt órakor véget is ért a rendezvény.

©

Három a magyar igazság, most jön a második

Orbán szerint olyanokat kell küldeni, akik becsülettel, férfiasan és alázattal szolgálják a hazát, és kivívják a tiszteletet a világban.

Három a magyar igazság, most jön a második – zárta mindössze ötperces beszédét.

A tömeg pedig egyszerre skandálta, Viktor, Viktor, Orbán pedig nyakába vett egy magyar zászlót.

©

Orbán: Ébresztőt kell fújnom

Az elmúlt négy évben csodálatos dolgok történtek a magyarokkal, valóban forradalom történt, ami a lelkekben ment végbe, nem karddal és vérrel, hanem szívvel és lélekkel vívták –mondta Orbán, hozzátéve, hinni kezdtünk önmagunkban és egymásban, legyűrtük a múltunkat, legyőztük a posztkommunista éveket. Ma Magyarország a megbecsült országok között tudhatja magát újra.

Fájdalom, de ismét csatába kell menni – mondta Orbán. Ébresztőt kell fújnom, mert két hét múlva ismét választás lesz, és újra meg kell küzdeni azokkal, akik Magyarország érdekeire nézve veszélyesek. Mert akik itthon nem tudják elgáncsolni a fejlődést, azok most Brüsszelben akarják ezt tenni. A bukott baloldal ugyanis Magyarország ellen uszítja az újságírókat, a multikat, a bankokat és a bürokratákat.

Ne engedjük Brüsszelbe azokat, akik Tavares-jelentést írnak – mondta.

Orbán: Nincs nagyobb erő az egységnél

Orbán Viktor második beszédében, immár hívei előtt megint megköszönte az elmúlt négy évet, és hogy megint a Fidesz-KDNP-re szavaztak.

©

A miniszterelnök itt dinamikusabb beszédbe kezdett, mint mondta, a tanulság egyszerű és világos: nincs nagyobb erő az egységnél.

Orbán a frakcióval együtt érkezik

A Fidesz-KDNP frakciója egy gyerekkórus énekére vonult ki a Kossuth térre. A gyerekek Selmeczi György Millenniumi óda című dalát énekelték.

A téren összegyűlt tömeg azt kiabálta, hogy "Viktor, Viktor".

Kinyílt a főkapu

Kinyitották az Országház főkapuját, amelyen keresztül Orbán Viktor, illetve nyomában a kormánypárti képviselők kiléphettek a főlépcső elé állított színpadra.

Orbán lánya megbotlott

Tudósítónk szemtanúja volt annak, amikor Orbán Ráhel megbotlott magas sarkú lila cipőjében a lépcsőn, de szerencsére Schmitt Máriának sikerült elkapnia.

1 2 3 4 5 6 7

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja