szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ágnes úti luxuslakásában tölti a házi őrizetét az MSZP volt elnökhelyettese, aki maga sem tudja, miért éppen most szabadult ki.

Az előzetesből hétfőn szabadult Simon Gábor a XII. kerületben, Ágnes úti luxuslakásában tölti házi őrizetét – írta az Index. A rendőrség folyamatosan szemmel tartja, amíg fel nem szerelik a nyomkövető lábbilincset a lábára.

Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Hamis bissau-guineai útlevelének létére csak banki papírok utalnak, Simon tagadja, hogy rendelkezett volna ilyen dokumentummal.

Simon Gábor 2 hónapig volt előzetsben, hétfőn délután 4-kor hagyhatta el a börtönt. Egyszerű fekete pólóban, farmerben szabadult, és a Blikknek nem akart nyilatkozni, de annyit azért elmondott, hogy első dolga lesz megölelni kisbabáját, ha hazaér. Azt is megosztotta az újságírókkal: nem tudja, miért engedték ki.

©

Simont március 10-én gyanúsították meg. Őrizetbe vették, majd 2 nappal később előzetes letartóztatását is elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A 30 napra szóló intézkedést az április 6-i országgyűlési választás után meghosszabbították egészen július 12-ig. Ez ellen Simon és ügyvédje fellebbezett, a Fővárosi Törvényszék pedig jogerős döntéssel megszüntette az előzetest.

A döntés indoklása szerint Simon Gábor előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelték el. Az elsőfokú döntés ellen azonban a gyanúsított és védője fellebbezett, és azt a Fővárosi Törvényszék részben alaposnak találta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt