szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tud róla, hogy egy évben végeztek Moszkvában, de nem emlékszik Molnár Gyula Kovács Bélára.

„Lehet, hogy olyan sokat változott, hogy nem ismerem fel, de hiába kutatók lázasan az emlékeimben, nem tudom felidézni, hogy találkoztam-e vele Moszkvában” – mondta a hvg.hu-nak Molnár Gyula, a XI. kerület volt szocialista polgármestere, aki 1986-ban végzett az orosz fővárosban textilvegyész-mérnökként.

Kovács Béla a Jobbikhoz kötődő Alfahírnek adott, csütörtökön megjelent interjújában azt mondta, amikor a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében volt egyetemi hallgató, akkor vasárnaponként focizni járt kikapcsolódásként. Szerinte ezekre a meccsekre kijárt a ma már milliárdos üzletember, Veres Tibor és Molnár is, akik szintén Moszkvában végeztek. A Wallis tulajdonos-vezérigazgatójáról, Veres Tiborról Kovács azt mondta, egy évfolyamra jártak.

Molnár Gyula
©

„Szeretem a focit, ez tény” – mondta Molnár. Szerinte az is „stimmel”, hogy tanulmányai idején volt egy „erős csapatuk”, amely nagyon jól szerepelt az egyetemi bajokságban, de annak a csapatnak szerinte Kovács Béla biztosan nem volt a tagja. „Amikor kipattant Kovács ügye, akkor megnéztem az életrajzát, és meglepődtem, hogy egy évben végeztünk Moszkvában, mert egyáltalán nem emlékszem rá” – állította az MSZP-s politikus. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Kémvád: Putyin imperialista vágyaiért harcol a feljelentett jobbikos

Ezer szállal Moszkvához kötődik Kovács Béla, aki ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést még a választások előtt. A jobbikos európai parlamenti képviselő öt éve azon dolgozik, hogy összefogja az EU szélsőséges pártjait, melyeket a radikalizmusukon kívül legfeljebb unióellenességük és az oroszbarát politikájuk köt össze. A Moszkvában rendszeresen megforduló Kovács sokáig a szervezet kincstárnoka volt, majd 2013-ban az elnök lett. Kovács csütörtökön visszautasította a vádakat, szerinte még csak megkeresést sem kapott a titkosszolgálatoktól.

MTI/hvg.hu Itthon

Kémvád: a 2043-ig titkosított jegyzőkönyv feloldását követeli a Jobbik

A Jobbik haladéktalanul követeli, hogy oldják fel a titkosítás alól a hétfői nemzetbiztonsági bizottsági ülés teljes jegyzőkönyvét. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt világossá kell tenni, hogy Kovács Béla ellen semmiféle bizonyíték nincs, amely bármely büntetőjogi tényállást kimerítene.

hvg.hu Itthon

Kép- és hangfelvételek igazolhatják a jobbikos képviselőt ért kémvádat

Alapos a gyanú, hogy Kovács Béla hírszerzői és kémtevékenységet folytatott, kapcsolatot tartott fenn az orosz szolgálatokkal, és ez a kapcsolat szervezetszerű, illetve konspirált volt – nyilatkozta a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülése után Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke. A politikus arról beszélt, hogy a magyar titkosszolgálatoknak erről a tevékenységről kép- és hangfelvételeik, dokumentumaik vannak.