szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hét alatt közel 10 százalékkal növekedett a DK tagjainak száma. Többen a volt MSZP-sek közül jelentkeztek át – értesült az Origo.

860 új tagja lett a Demokratikus Koalíciónak (DK) egy hét alatt – értesült az Origo. Gyurcsány Ferencnek a sikert a kedvező EP-választási eredmény, valamint az MSZP bénázása hozhatta el. Ez közel 10 százalékos növekedés, a DK-nak így összesen 9200 tagja van.

A DK több nagyvárosban, így Budapesten, Pécsett, Győrben és Kaposváron több szavazatot szerzett, mint az MSZP, de más helyeken is nagyon megközelítette az egykori nagypárt, az MSZP eredményét.

MSZP-s források állítják, hogy a DK a megyékben MSZP-seket próbál átcsábítani magukhoz, ezt azonban Gyurcsány pártja cáfolta az Origónak. Annyi bizonyos, hogy a Gyurcsány-párt iránt különösen Somogy és Heves megyében, valamint Szentes környékén élénk az érdeklődés.

©

Múlt hét elején egy "akkor még vezető poszton dolgozó" MSZP-s azt mondta, szerinte az DK-sok vérszemet kaptak az EP-választási sikertől, és "Feri be fog indulni", megpróbálja átvenni a baloldal vezetését. MSZP-sek a lapnak azzal indokolták a válság gyors lezárására tett kísérletüket, hogy ha sokáig elhúzódnak a párton belüli harcok, sok szimpatizáns, aktivista és párttag is átigazolhat a DK-hoz.

Egy DK-s az Origónak azt mondta, Kaposváron volt MSZP-sek is bejelentkeztek a DK-ba, de ezt Harangozó Gábor, az MSZP Somogy megyei elnöke tagadta. Harangozó egyetlen Somogy megyei MSZP-sről tud, aki átlép Gyurcsány pártjába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!