szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy kétezer fő tüntetett az Origo.hu Dob utcai szerkesztősége előtt (majd vonult a Kossuth térre), miután előző éjszaka kiderült, menesztették Sáling Gergő főszerkesztőt. A szerkesztőség a nap folyamán tiltakozását fejezte ki az elbocsátás miatt. Sajtóinformációk a főszerkesztő távozását politikai nyomásgyakorlással hozzák összefüggésbe, amit a kiadó cáfolni igyekezett. Az új főszerkesztő Pálmai L. Ákos tévés újságíró lett. A tüntetők amiatt is tiltakoztak, hogy a magyar kormány támadást indított a vele szemben kritikus civil szervezetek ellen.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Ennyien voltak a Kossuth téren

©

Nem jött át a tömeg a Szabadság térre

A Kossuth tér már üres, a Szabadság téri emlékműhöz nemigen ment át senki. Tudósításunkat lezárjuk.

Karácsony: van pozitív fejlemény

Az ATV-n az Egyenes beszédben kérdezik Karácsony Gergelyt, aki részt vett a tüntetésen, és azt mondta, az egész kirúgási históriában pozitív fejlemény, hogy ennyien kiálltak a sajtószabadságért és hogy ennyire szolidáris egymással a magyar sajtó.

Karácsony szerint a Fidesz a harmadik körben akarja a magyar médiát megrendszabályozni: első lépés a médiatörvény volt, a második a nem párthű médiumok megvásárlása volt, a harmadik pedig az, hogy egy brutális adóval lehetetlenítik el azokat a médiumokat, amelyek még talpon maradnak.

Egy szónok mindenkit áthívott a Szabadság térre

Ez a tüntetés véget ért, de Lovas Zoltán, a Magyar Narancs volt újságírója a közeli Szabadság térre invitálta a résztvevőket, a program fakultatív.

Himnusszal ér véget a tüntetés

A végén kétezren gyűlhettek össze a Kossuth téren.

Vásári jelenetek a Kossuth téren

Punkok fújnak egy szarukürtöt, egy kisgyerek Orbán Viktor távozását követeli, amúgy mindenki lézeng a napsütésben.

Valaki kiabál

A menet elején megafonból harsognak valamit, de tudósítónk sajnos nem ért belőle semmit. Másik tudósítónk szerint a Szabad ország, szabad média! skandálás hallatszik.
1 2 3 4 5

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal