szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az előirányzott havi 200 ezer helyett idén eddig csak 171 ezren vettek részt a közfoglalkoztatásban – írja a Napi Gazdaság.

Az idén eddig 171 ezren vettek részt a közmunkaprogramban, miközben a kormányzati célkitűzés szerint az idén havonta átlagosan 200 ezer közmunkás foglalkoztatását biztosítják, és erre 183,8 milliárd forintot terveztek a költségvetésben – írta a Napi Gazdaság.

A lap pénteki számában a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján számoltak be arról, hogy a tárcának július elsejéig kell felmérnie, hogy van-e szükség havi 200 ezernél több közmunkában foglalkoztatottra, illetve felmérnie a lehetőségét a határozatlan idejű közmunkaszerződésekre.

A lap felidézi, hogy a közmunkaprogramban 2011-ben 35 ezren, 2012-ben 271 ezren, 2013-ban pedig 387 ezren vettek részt. Ennek megfelelően a Munkaerőpiaci Alapból az indulás évében 64 milliárd, majd 137,5 milliárd, illetve 158,8 milliárd forintot fordítottak erre a célra. Tavaly azonban ezt az összeget további 26,1 milliárd forinttal ki kellett egészíteni, hogy biztosítani lehessen a kiemelkedő számú közfoglalkoztatás finanszírozását, amely így 179,9 milliárd forintot tett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!