szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kiemelt állami támogatások további elnyerésének szükségességéről beszélt megválasztásának alkalmából Bátorfi Béla, aki ezentúl a Magyar Triatlon Szövetség elnöke. Bátorfi – aki Orbán Viktor fogorvosa – rutinos támogatások megszerzésében, jelentős összegekre pályázott sikeresen a szintén közpénzből kistafírozott fogászati turizmus programot bonyolító cégével is.

Bátorfi Bélát választották a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) új elnökének a szervezet rendkívüli, megismételt közgyűlésén. Az eddigi elnökségi tag Bátorfi Béla céljai között kiemelte a már megkezdett "Tanulj és sportolj" életpályamodell folytatását, a Nemzeti Triatlon Központok megerősítését, az amatőr sportolók megtartását.

Az új elnök a tiszta, konszolidált gazdálkodás fontosságáról is beszélt, valamint a kiemelt állami támogatások további elnyerésének szükségességéről.

A 2012 novemberében megválasztott elnök, Biró Marcell az MTSZ május 30-án tartott rendes, megismételt közgyűlésén jelentette be, hogy a megnövekedett államigazgatási feladatai miatt lemond. Biró Marcell a továbbiakban társadalmi alelnökként dolgozik tovább az MTSZ-ben, míg Lehmann Tibor szakmai alelnök lett.

Orbán és Bátorfi egy fogászati turizmus konferencián
©

Bátorfi Béla onnan is ismert, hogy ő Orbán Viktor fogorvosa, és az állami támogatással 2011-ben elindított fogászatiturizmus-fejlesztési programot bonyolító cégcsoport egyik tulajdonosa. Még tavasszal szerettünk volna így 3 év után betekintést nyerni a program eredményeibe, de Bátorfival nem beszélhettünk, mert cégtársa, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szűcs László szerint nem jogosult nyilatkozni, illetve nem közszereplő, ezért csak őt kérdezhettük.

Bár azt ígérték, hogy három éven belül megduplázzák, öt év alatt pedig megháromszorozzák a Magyarországra beutaztatott fogturisták számát, több olyan, a programban résztvevő fogorvost is találtunk, akihez egyetlen beteget sem közvetítettek ki, a beígért külföldi irodák sem jöttek létre. Szűcs arról is beszélt: semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy jelentős pályázati összegeket nyertek el. „Bátorfi Béla már 1992 óta Orbán Viktor fogorvosa. Ezért ne indulhatna semmilyen pályázaton, amelyen bármelyik más vállalkozás részt vehet?” Ez versenyhátrány” – mondta a hvg.hu-nak. Az Átlátszó április 8-án közölt egy összeállítást arról, hogy Orbán fogorvosának állami támogatásai a 3 milliárd forinthoz közelítenek.

A Magyar Narancs egy birtokukba került közgyűlési előterjesztés alapján pár napja írt arról, hogy Orbán fogorvosa a szórakoztatóiparban is terjeszkedik, önkormányzati, illetve állami segítséggel ő nyithatna újra egy híres egri klubot, illetve részt vehet az itt tervezett ingatlanfejlesztésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Villanyautókra váltanak a Bayern München focistái

Villanyautókra váltanak a Bayern München focistái

Levelet kapott az Apple, a Facebook és a YouTube, hogy hagyják végre békén a gyerekeket

Levelet kapott az Apple, a Facebook és a YouTube, hogy hagyják végre békén a gyerekeket