szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pásztor Albertet, Miskolc volt rendőrfőnökét indítja a baloldal az októberi önkormányzati választásokon polgármesterként. Pásztor 2009-ben kavart botrányt, amikor a bűnelkövetők egy részének cigány származásáról beszélt egy sajtótájékoztatón.

Az eszakhirnok.com információi szerint nem Simon Gábor, hanem Pásztor Albert, Miskolc egykori rendőrfőnöke lesz a baloldal jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Az atv.hu több forrásból megerősíttette a hírt.

A lap emlékeztet: a baloldal azt a Pásztort indítja, aki 2009-ben egy sajtótájékoztatón azt találta mondani: "azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük". Emiatt az országos rendőrkapitány felfüggesztette, ám egy szimpátiatüntetés hatására visszavonta a felfüggesztést, 2011-ig dolgozott rendőrkapitányként.

Pásztor Albert balra
©

Május elején felmerült, hogy a helyi Jobbik indítaná Pásztort polgármesterjelöltként, ám akkor azt mondta, a hír nem igaz, nem akar a Jobbik színeiben indulni, mivel "semmi közös nincs" az ő és Vona Gábor politikai nézetei között.

A városban egyébként 28-30 százalékos jobbikos szavazótábor található, éppen ezért mind az MSZP-ben, mind a Fideszben „nagy meccsre” számítanak a polgármesteri székért – olvasható az atv.hu cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan