szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ellentüntetőt és az eseményt védő biztonsági őröket is őrizetbe vette a rendőrség a szombati melegfelvonulás után. Az a három biztonsági ember, aki leszedte a kamion tetején mocskosbuzizó férfit, előzetes letartóztatásba is kerülhet csoportos garázdaság miatt. Ugyanezzel a gyanúval kezdeményezték a Hősök terén kordont bontó ellentüntetők előzetes letartóztatását is. A kamionra mászó ellentüntető ellen is eljárás indult.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szombati melegfelvonulással kapcsolatban két eseményhez köthetően állított elő embereket – közölték a rendőrség honlapján.

Az Oktogonnál a kamionra felmászó és ott mocskosbuzizni kezdő ellentüntetőt a helyszínről előállították és szabálysértési őrizetbe vették. Ellene a VI. kerületi rendőrkapitányság rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indított és kezdeményezte bíróság elé állítását.

A három biztonsági ember előzetes letartóztatását indítványozzák
©

A kamionra mászó "férfi sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban a rendőrök azonosították és el is fogták a gyanúsítottakat". (Ha jól értjük a rendőrség közleményét, itt azokról lehet szó, akik leszedték a kamionról az ellentüntetőt.) A 23 éves és a 37 éves budapesti, valamint a 39 éves alsónánai férfit őrizetbe vették és csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást. A rendőrség előzetes letartóztatásuk indítványozására is előterjesztést tett.

Mint arról beszámoltunk, az ő fejükre díjat is kitűzött egy szélsőjobbos hírportál. Videofelvételek tanúsága szerint az egyik biztonsági őr többször belerúgott a kamion tetejére felmászó ellentüntetőbe.

A VI. kerületi rendőrség ugyancsak rendzavarás miatt indított szabálysértési eljárást – szabadlábon hagyása mellett – egy 25 éves férfival szemben, aki a Hősök terénél felállított kordont átugrotta és szitkozódott. A férfit a helyszínről előállították.

A Hősök terénél történt kordonbontással kapcsolatban azonosítottak és hétfőn elfogtak egy 35 éves szigetszentmiklósi, valamint egy 22 éves és egy 33 éves budapesti férfit. Őket őrizetbe vették, és csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást is indítottak ellenük. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók