szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igencsak a szívére vette Pásztor Albert, Miskolc független polgármesterjelöltje, hogy azt terjesztik róla, azért járt Kriza Ákos jelenlegi fideszes polgármesterhez, mert az ő székét akarta. A volt városi rendőrkapitány - aki cigányozós mondatával vált híressé - azt is zokon veszi, hogy szerinte Kriza emberei kutakodnak utána és megkeresik ismerőseit. Pedig nemrég még fizetetős állást ajánlottak neki az önkormányzaton és Pro Urbe díjjal is kitüntették. Mindezeket egy nyílt levélben foglalta össze.

Nyílt levelet írt Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének Pásztor Albert, független polgármesterjelölt, akit a baloldal támogat. Miskolc volt rendőrkapitánya levele elején szép hosszan megköszöni a polgármesternek, hogy három évvel ezelőtt "becsülettel megszolgált munkásságát" Kriza előterjesztésére  "Pro Urbe" díjjal ismerte el Miskolc önkormányzata, és azt is, hogy hetekkel ezelőtt fizetett önkormányzati állást ajánlott neki a fideszes polgármester, hogy "rendészeti, rendőrszakmai tanácsaival" is segítse a Miskolcon jelenlévő problémák megoldását. 

Ezen a ponton viszont megváltozik a levél hangulata, ugyanis Pásztor felidézi a Kriza Ákossal való beszélgetése alatti "sorsfordító pillanatot", amikor egy kérdésére válaszolva a városvezető azt mondta, hogy azért dolgozik annyi idegen a városházán és intézményeiben, mert "Miskolcon nincs meg a megfelelő szürkeállomány" a feladatok elvégzéséhez. "Akkor eldöntöttem, hogy egy ilyen szemlélethez, a város lakóinak ilyen lenézéséhez nem asszisztálok. Jól döntöttem és a várható következményeket is vállaltam" - írja Pásztor, aki még rendőrkapitányként, 2009-ben a cigányság és a bűnözés összefüggéseiről tett nagy vihart kavaró kijelentést.

Pásztor levelében azt  írja: szóltak neki, hogy Kriza "munkatársai, bérencei" már jártak a volt munkahelyén, megkeresik az ismerőseit, "kutakodnak utána". "Látom, hogy hazugságokat sugallnak és terjesztenek rólam, többek között a miskolci adófizetők pénzéből fenntartott városi újságban" - teszi hozzá a független polgármesterjelölt, aki nem érti, hogy az, aki nemrég kitüntette, az miért kérdőjelezi meg a miskolci rendőrkapitányság élén végzett munkáját. "Ön nemrég meghívott magához és pénzes állást ajánlott nekem, most meg azt hazudják, hogy én az Ön polgármesteri székéért jártam a dolgozószobájában" - áll a levélben. 

Pásztor azt üzeni még Kriza Ákosnak, hogy a harag, és a félelem "nem jó tanácsadó", valamint hogy szerinte a polgármester rossz útra tévedt, ezért nyomatékosan kéri, hogy fejezze be a "miskolci emberektől idegen, gyalázatos viselkedést". "Ígérhetem, hogy én a továbbiakban sem Önnel fogok foglakozni, hanem a miskolciakkal. Kérem ön is tegye ezt, és végre végezze a munkáját" - zárul a nyílt levél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Meghosszabbíthatják a meggyilkolt Szilágyi István fiának letartóztatását

Meghosszabbíthatják a meggyilkolt Szilágyi István fiának letartóztatását