szerző:
MTI/Népszabadság
Tetszett a cikk?

A nemrég bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás nem érinti majd a kiemelt sportágak támogatását – írja több forrásra hivatkozva a pénteki Népszabadság.

A lap múlt héten számolt be arról, hogy körülbelül 2,7 milliárd forinttal vágták meg az előirányzott összeget. Néhány szövetség drasztikus csökkenéssel kalkulálhatott: a kerékpárosoknak szánt összeg 78, a kajak-kenusoknak kínált 69 százalékkal csökkent volna.

Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke megerősítette az újság információit. Azt mondta: a minisztériumból azzal hívták fel, hogy mégsem a sportágakra szánt pénzt vonják el.

Baráth Etele, a kajak-kenusoktól szintén azt mondta: hivatalos értesítést nem kapott, de informálisan arról tájékoztatták, hogy a kormány úgy döntött, mégsem nyúl a kiemelt sportok finanszírozásához.

Simicskó István sportért felelős államtitkár ugyancsak megerősítette a lap értesülését. Tájékoztatása szerint a stadionfejlesztési program időbeni kiterjedése lehetővé teszi a források átcsoportosítását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt