szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP véleménye szerint a honvédséget pártpolitikai propagandára használták, amikor a Honvédelmi Minisztérium megszervezte, hogy Gripen vadászrepülőgépek húzzanak át a Ferencváros stadionja felett, annak vasárnapi avatóünnepségén – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Demeter Márta.

"Ezzel a Fidesz átlépett egy határt" – mondta Demeter Márta szocialista politikus, aki szerint a "vasárnapi attrakció" a legszerényebb számítások szerint is legalább 30 millió forintjába került az adófizetőknek. Gyenge érvnek és félrevezetésnek nevezte, hogy a gépek egy állami beruházás ünnepsége miatt szálltak fel, ahogy azt is, hogy a repülés beleszámít a pilóták gyakorló- és repült idejébe.

A vasárnapi esemény újabb kérdéseket vet fel – folytatta a politikus, aki korábban az ügyben már kérdésekkel fordult a honvédelmi tárca vezetőjéhez. Például azt, hogy pontosan mennyibe került a Gripenek repülése, azok pilótái milyen kiképzési tárgykör szerinti repülést hajtottak végre, illetve hogy ki dönti el, hogy a ezek a gépek a jövőben milyen rendezvényeken "valósíthatnak meg áthúzást" – sorolta.

Az MSZP elvárja, hogy a Honvédelmi Minisztérium azzal foglalkozzon, hogy az elmúlt négy év hibás honvédelmi politikáját követően végre érdemben javítsa a katonák élet- és munkakörülményeit, és tartsa fent a honvédség azon képességeit, amelyet a megszűnés határára sodortak – mondta Demeter Márta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok sikert kívánt az országos kórházi főigazgató a távozó egészségügyi dolgozóknak

Sok sikert kívánt az országos kórházi főigazgató a távozó egészségügyi dolgozóknak

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Múzeumi tárgy lett Anthony Fauci híressé vált koronavírus-bábujából

Múzeumi tárgy lett Anthony Fauci híressé vált koronavírus-bábujából