szerző:
MTI

Összefogott és párszövetséget alakított az októberi választásokra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán.

Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakított az októberi önkormányzati választásra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK), a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán – az erről szóló megállapodást kedden írták alá az ellenzéki pártok képviselői a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nagy László, az MSZP városi elnöke az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, a választási együttműködés keretében az öt párt közös polgármesterjelöltet, illetve képviselőjelölteket állít és közös programmal készül az őszi voksolásra. A polgármester, valamint a képviselőjelöltek személyét jövő hétfőn jelenti be a pártszövetség – tette hozzá a szocialista politikus.

Nagy László szavai szerint az elmúlt évek nyíregyházi és országos politikai történései egy választási szövetség létrehozásának feladatát rótták az ellenzéki demokratikus pártokra. A pártszövetség egy tisztességes, törvényes, átlátható, a "mutyiktól mentes" városi önkormányzatot akar, ahol nincs megosztottság, és félelemmentes és nyugodt a hangulat – mondta az MSZP helyi vezetője.

Hunyadi János, a DK helyi elnöke arról beszélt, az öt párt győzelemre szövetkezett egymással, és le akarják váltani a jelenlegi fideszes városvezetést. Lövei Csaba, az Együtt-PM szövetség regionális koordinátora azt mondta, a jelenlegi vezetés nem magát Nyíregyházát, hanem inkább a város erőforrásait érzi magáénak, "ezzel akar rendelkezni és gazdálkodni mindenáron". 

A Függetlenek Egyesülete úgy látja, a demokratizmus alapelve a többpártrendszer, ezért szükség van a civil szervezetek részvételére a város közéletében – mondta Póka Imre, a szervezet elnöke. 

Helmeczy László, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség vezetője szerint a szervezet folyamatosan jelen van a város és a megye közéletében, a jogszabályi "csűrés-csavarás" ellenére az Összefogás mindig bekerült a megyei közgyűlésbe.

Nyíregyházát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fővárosának tekintjük, ezért a szervezet folyamatosan hallatta hangját a város közügyeiben, "soha semmit sem hagytunk szó nélkül" – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!