szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazaengedték a kórházból azt az ötéves kislányt, akinek vasárnap a kispesti KRESZ-parkban átdöfte a lábát egy kapuból kiálló vasdarab. Bettinának még vannak fájdalmai, antibiotikumot szed, és kötözésre vissza kell még járnia a kórházba – írja a Blikk.

A kislány akkor sérült meg, amikor a játszóparkban becsukta maga mögött a kaput, de az visszacsapódott, és az aljából kiálló vasdarab átdöfte a sarkát.

A sebe szépen gyógyul, az orvosok szerint rendbe fog jönni – mondta a lapnak az édesanyja, aki szerint a baleseten még mindig nem tudták túltenni magukat. Bettina bátyja látta, mi történik, de nem tehetett semmit, mégis önmagát hibáztatja, hogy nem tudott segíteni a testvérének.

A család szerint a kaput, amelyből kiállt a vasdarab, nem lett volna szabad ilyen balesetveszélyes állapotban hagyni, ezért fontolgatják, hogy kártérítési pert indítanak.

Meg kell vizsgálni, hogy a játszótér megfelelt-e a műszaki szabványoknak – nyilatkozta Ikanov Gábor ügyvéd. Ha bebizonyosodik, hogy mulasztás történt, és a kislány maradandó sérülést szenvedett, szerinte a milliós nagyságrendű kártérítés sem kizárt.

A lap megkérdezte a rendőrséget, hogy a baleset miatt indítottak-e nyomozást, de lapzártáig nem érkezett válasz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

UNICEF: Oktatási vészhelyzet van

UNICEF: Oktatási vészhelyzet van

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban