szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem jött össze az ellenzéki összefogás Székesfehérváron, ezért a Demokratikus Koalíció külön polgármester-jelöltet indít.

Több tárgyalás sem hozta közelebb elképzeléseiket a szocialistákéhoz, így a Demokratikus Koalíció (DK) Csabai Béla személyében önálló polgármesterjelöltet és minden körzetben saját képviselő-jelöltet indít Székesfehérváron – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt városi elnöke.

Jávor Sándor elmondta, hogy több hetes egyeztetésen vannak túl, az utolsó pillanatig nyitottak voltak a megállapodásra és a továbbiakban is nyitottak lesznek, "amennyire a kampány megkezdése után erre lehetőség lesz". Hozzátette: jelöltjeik felkészültek, de az utolsó pillanatban is készek a kölcsönös, méltányos és tisztességes keretek közötti visszalépésre "a Cser-Palkovics-rezsim leváltása, a demokrácia, a szabadság és a szolidaritás helyreállítása érdekében".

Közölte: a kampányban már az "igazi ellenfélre", a regnáló városvezetésre koncentrálnak. Megjegyezte, hogy jelöltjeik be fogják mutatni a nyugatos, polgári, európai értékeken alapuló szociáldemokrata, szabadelvű és mérsékelt konzervatív alternatívát a hatalom önkényével szemben.

Az MTI kérdésére Jávor Sándor elmondta: személyi kérdésekben és az együttműködés típusában sem tudtak közös nevezőre jutni az MSZP-vel. Jelezte, hogy a DK közös polgármesterjelöltet, míg az egyéni képviselők esetében koordinált indulást szeretett volna, de "erről a szocialisták még csak tárgyalni sem voltak hajlandók".

Az MSZP és az Együtt augusztus 1-én, közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötöttek és az októberi önkormányzati választáson Márton Roland (MSZP) személyében közös polgármesterjelöltet indítanak. A 14 székesfehérvári választókörzetben fele-fele arányban állítanak közös jelölteket.

Az MTI kérdésére akkor Márton Roland elmondta: közösen egyeztetett ajánlattal keresték meg a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezetét, de azt a DK nem fogadta el és egyéb tartalmi kérdésekben sem tudtak érdemi megállapodásra jutni. Jelezte, hogy öt egyéni körzetet ajánlottak fel, valamint a közös lista második helyét.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője aznap, a sajtótájékoztató után az MTI-vel azt közölte: folytatódnak a tárgyalások a DK csatlakozásáról, Márton Roland polgármesterjelölt támogatásáról. A Fidesz Cser-Palkovics András jelenlegi városvezetőt indítja az októberi önkormányzati választáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?

Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja