szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután az Együtt-PM III. kerületi polgármester-jelöltje a fejére öntött egy vödör jeges vizet, Tarlós Istvánt is kihívta.

Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje is beszállt az interneten világszerte terjedő kezdeményezéshez, a "jegesvödör-kihíváshoz" (ice bucket challenge). A "játék" lényege, hogy az abban részt vevők egy vödör jeges vizet öntenek a fejükre, eredetileg azért, hogy felhívják a figyelmet a különleges neurológiai betegségre, az amiotrofiás laterálszklerózisra (ALS).

Aki teljesíti a kihívást, az ezután további három embert hívhat ki, akiknek 24 órája van fejére borítani a vödörnyi jeges vizet és kihívni újabb három embert. A kihívásban részt vevők adakoztak is az ALS-szel foglalkozó alapítványoknak, egyes adatok szerint már 50 millió dollár gyűlt össze a világszerte terjedő játékból, a benne részt vevők viszont kiválaszthatják, hogy kit akarnak segíteni.

Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármester-jelöltje Óbudán öntötte a fejére a vödör jeges vizet, ő pedig a születés körüli időszakban kialakuló, illetve a veleszületetten sérült kisgyermekek rehabilitációjával foglalkozó, a III. kerületben működő Gézengúz Alapítványt kívánta támogatni az akciójával.

A politikus a szabályok szerint ki is hívott három másik embert: Bús Balázs III. kerületi jelenlegi fideszes polgármestert, Kiss Lászlót, a kerület MSZP-s parlamenti képviselőjét, illetve Tarlós István budapesti főpolgármestert. A három másik politikusnak 24 órája van teljesíteni a kihívást.

A jeges vödrös akció először a tech világ nagyágyúi között terjedt, Mark Zuckerberg például Bill Gates-t is kihívta, aki szintén bevállalta, de azóta Lady Gagától kezdve Britney Spearsen át Steven Spielbergig szinte minden hírességet kihívtak, és teljesítették. Barack Obama csak egy csekket töltött ki, de a vödör vizet nem vállalta be, a korábbi elnök Geroge W. Bushra viszont a felesége öntötte rá a vizet, Bush pedig Bill Clintont is kihívta.

Víz helyett hamu?

A felszólításra az óbudai Fidesz az alábbi közleménnyel reagált:

Ahogy ma a hvg.hu is hírt adott arról (A magyar kampányt is elérte a jeges vödör) Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje is beszállt az interneten világszerte terjedő kezdeményezéshez, a „jegesvödör-kihíváshoz”. Az ellenzék polgármester-jelöltje - Óbuda Fideszes polgármestere, Bús Balázs októberi kihívója - a sérült kisgyermekek rehabilitációjával foglalkozó Gézengúz Alapítványt kívánta támogatni az akciójával. A média figyelmével kísért akció szépséghibája – jelezte a Fidesz-KDNP III. kerületi képviselőcsoportja nevében Puskás Péter frakcióvezető -, hogy Béres azon az idei önkormányzati ülésen, ahol a Gézengúz Alapítvány támogatásáról döntöttek a képviselők, a többséggel ellentétben, nem szavazta meg a Gézengúz Alapítvány részére megítélt 7 millió forintos támogatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább használhatják a rakpartot hétvégenként a gyalogosok és a kerékpárosok

Tovább használhatják a rakpartot hétvégenként a gyalogosok és a kerékpárosok

Borsos pénzbüntetést kapott a járványügyi szabályokat felrúgó norvég kormányfő

Borsos pénzbüntetést kapott a járványügyi szabályokat felrúgó norvég kormányfő

Ittas volt a sofőr, aki miatt két motoros halt meg Dusnoknál

Ittas volt a sofőr, aki miatt két motoros halt meg Dusnoknál