szerző:
hvg.hu

Miután az Együtt-PM III. kerületi polgármester-jelöltje a fejére öntött egy vödör jeges vizet, Tarlós Istvánt is kihívta.

Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje is beszállt az interneten világszerte terjedő kezdeményezéshez, a "jegesvödör-kihíváshoz" (ice bucket challenge). A "játék" lényege, hogy az abban részt vevők egy vödör jeges vizet öntenek a fejükre, eredetileg azért, hogy felhívják a figyelmet a különleges neurológiai betegségre, az amiotrofiás laterálszklerózisra (ALS).

Aki teljesíti a kihívást, az ezután további három embert hívhat ki, akiknek 24 órája van fejére borítani a vödörnyi jeges vizet és kihívni újabb három embert. A kihívásban részt vevők adakoztak is az ALS-szel foglalkozó alapítványoknak, egyes adatok szerint már 50 millió dollár gyűlt össze a világszerte terjedő játékból, a benne részt vevők viszont kiválaszthatják, hogy kit akarnak segíteni.

Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármester-jelöltje Óbudán öntötte a fejére a vödör jeges vizet, ő pedig a születés körüli időszakban kialakuló, illetve a veleszületetten sérült kisgyermekek rehabilitációjával foglalkozó, a III. kerületben működő Gézengúz Alapítványt kívánta támogatni az akciójával.

A politikus a szabályok szerint ki is hívott három másik embert: Bús Balázs III. kerületi jelenlegi fideszes polgármestert, Kiss Lászlót, a kerület MSZP-s parlamenti képviselőjét, illetve Tarlós István budapesti főpolgármestert. A három másik politikusnak 24 órája van teljesíteni a kihívást.

A jeges vödrös akció először a tech világ nagyágyúi között terjedt, Mark Zuckerberg például Bill Gates-t is kihívta, aki szintén bevállalta, de azóta Lady Gagától kezdve Britney Spearsen át Steven Spielbergig szinte minden hírességet kihívtak, és teljesítették. Barack Obama csak egy csekket töltött ki, de a vödör vizet nem vállalta be, a korábbi elnök Geroge W. Bushra viszont a felesége öntötte rá a vizet, Bush pedig Bill Clintont is kihívta.

Víz helyett hamu?

A felszólításra az óbudai Fidesz az alábbi közleménnyel reagált:

Ahogy ma a hvg.hu is hírt adott arról (A magyar kampányt is elérte a jeges vödör) Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje is beszállt az interneten világszerte terjedő kezdeményezéshez, a „jegesvödör-kihíváshoz”. Az ellenzék polgármester-jelöltje - Óbuda Fideszes polgármestere, Bús Balázs októberi kihívója - a sérült kisgyermekek rehabilitációjával foglalkozó Gézengúz Alapítványt kívánta támogatni az akciójával. A média figyelmével kísért akció szépséghibája – jelezte a Fidesz-KDNP III. kerületi képviselőcsoportja nevében Puskás Péter frakcióvezető -, hogy Béres azon az idei önkormányzati ülésen, ahol a Gézengúz Alapítvány támogatásáról döntöttek a képviselők, a többséggel ellentétben, nem szavazta meg a Gézengúz Alapítvány részére megítélt 7 millió forintos támogatást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
30 éve volt az utolsó október 23-a, amikor a pártállam még ki tudta mutatni a foga fehérjét

30 éve volt az utolsó október 23-a, amikor a pártállam még ki tudta mutatni a foga fehérjét

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Merkel bekeményített, Trump mosdatja, a japán csúcsmilliárdos ráfizethet a szaúdi trónörökös barátságára

Merkel bekeményített, Trump mosdatja, a japán csúcsmilliárdos ráfizethet a szaúdi trónörökös barátságára

Hamisak voltak a washingtoni Bibliamúzeumban kiállított holt-tengeri tekercsek

Hamisak voltak a washingtoni Bibliamúzeumban kiállított holt-tengeri tekercsek