szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bátonyterenye fideszes polgármestere javaslatára azonnali hatállyal felmentette posztjáról volt párttársát, Horváth Tibor alpolgármestert. A leváltott városvezető független polgármesterjelöltként indul a választáson. Mint mondta, továbbra is jobboldali érzelmű, de "megkötözött kézzel, bekötözött szájjal" nem lehet sokat elérni egy városban. Korábban purhabot fújtak a kipufogójába, felgyújtották a méhkaptárait.

Rendkívüli ülésen azonnali hatállyal felmentették tisztségéből Horváth Tibort Bátonyterenye fidesz-KDNP-s alpolgármesterét hétfőn. A volt alpolgármester független polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson a Nógrád megyei városban.

Kiss László, Bátonyterenye aljegyzője elmondta: 10 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hozták meg a határozatot Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatára, akinek szóbeli indoklása szerint az alpolgármester elvesztette a bizalmát. A felmentett Horváth Tibor helyett Gembiczki Ferencet bízták meg az alpolgármesteri feladatok ellátásával a választásokig.

A volt alpolgármester független polgármesterjelöltként indul az októberi választáson, a Fidesz-KDNP jelöltje a jelenlegi polgármester.

Horváth: A választáson való indulásom a párt érdekeit sérti

Horváth Tibor, aki a 2004 szeptemberében újjászervezett városi Fidesz-alapszervezet elnöke, 2008-tól alelnöke volt, elmondta: mivel a választáson való indulása a párt érdekeit sérti, az alapszabály szerint ez magával vonja a pártból történő kizárását. A volt alpolgármester hangsúlyozta: jobboldali, Fidesz-érzelmű volt, és az is marad, de "megkötözött kézzel, bekötözött szájjal" nem lehet sokat elérni egy városban, hatáskörét, mozgásterét ugyanis minimálisra csökkentették. Múlt hétfőn még tárgyalt a polgármesterrel, de a beszélgetés arról győzte meg, hogy a városvezető nem számít a munkájára. Másnap kérte ki az ajánlóíveket – tette hozzá.

A felmentett alpolgármester azt is elmondta: csütörtök reggelre purhabot fújtak a lakásánál parkoló hivatali autója kipufogójába, hétfőn pedig azért nem tudott elmenni a rendkívüli ülésre, mert felgyújtották méhkaptárait. A tűzvizsgálat szerint szándékos tűzokozás történt, ezért rendőrségi feljelentést tett.

A nograd.24 hírportálnak Nagy-Majdon József polgármester azt mondta, valóban volt konfliktus, feszültség kettejük között, és azért ingott meg a bizalma Horváth Tiborban, mert vele szemben indul a polgármesteri székért. A polgármester hozzátette, nem tudja, hogy az alpolgármester miért lépett vissza attól, hogy fideszes színekben induljon a választáson. 

A Fidesz-KDNP-s polgármester hozzátette, a lehető legjobb jelöltet sikerült állítaniuk Horváth Tibor helyett Letovai Zoltán személyében, akinek közel két óra alatt gyűlt össze a szükséges támogatói aláírás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba