szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állam biztonságára hivatkozva titkosította a kormány egy pozsonyi ingatlan megvásárlását, felújítását és berendezését. Így egyáltalán nem derül ki, miért kell nekünk a ház, ahol egy pozsonyi források szerint jelenleg lakások vannak.

Lakások vannak abban a pozsonyi házban, amelyet a csütörtöki Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet szerint megvásárol a Magyar Állam – mondta hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő szlovák forrás. A Pozsony, Stefanikova utca 1. szám alatti ingatlan tulajdonjogának megszerzéséről szóló, Orbán Viktor által szignált kormányrendeletből egyáltalán nem derül ki, milyen házról van szó, csak a cím szerepel.

Az sem derül ki, hogy mégis miért kell Magyarországnak a ház, ugyanis „ellentétes az állam biztonságához fűződő alapvető érdekével”, ha információkat adnának ki a beszerzésről – legalábbis ilyen minősítést kapott az ügylet. A titkosítás nemcsak a megvásárlására, de az „építési és kivitelezési szolgáltatásokra és a „berendezéséhez kapcsolódó árubeszerzésre és szolgáltatásra” is vonatkozik.

Google Maps-en így néz ki az új, titkosítva vett házunk
©

Szlovák forrásunk szerint mellette egyik oldalon egy ismert, régi pozsonyi étterem van, a másik oldalán pedig a tudományos akadémia irodája. Az Index viszont úgy tudja, hogy a ház a Pozsonyi Magyar Intézet szomszédja.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között