szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyedüli jelöltként indult a polgármesteri posztért a Bács-Kiskun megyei Fülöpházán a "komondoros" Balogh József, aki legutóbb fideszes színekben indult. Nyert is.

A 762 szavazásra jogosult fülöpházi polgárból 297-en mentek el szavazni vasárnap és 296-an Balogh József polgármesterre szavaztak, aki egyedüliként indult az önkormányzati választásokon. Egy szavazólapon nem volt pecsét, ezért ez érvénytelennek bizonyult.

©

Balogh József korábban fideszes színekben indult, majd áprilisban azzal került a hírekbe, hogy súlyosan bántalmazta élettársát, és azt állította, a sérülések csak azért keletkeztek, mert élettársa átesett vak komondor kutyájukon. A Fidesz kizárta a pártból, súlyos testi sértés miatt indult ellene eljárás, ám még nem jutott az ügy bírósági szakaszba, de a vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztést kért rá.

A függetlenként induló Balogh tehát most újrázott és Fülöpháza polgármestere maradt vasárnap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!