szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dombóváron jogerős az október 12-i önkormányzati választás eredménye, miután a Pécsi Ítélőtábla szerdán elutasította a dombóvári Fidesz-KDNP képviselőjének felülvizsgálati kérelmét.

Az ítélőtábla a honlapján közzétett végzéssel részben helyben hagyta a Tolna Megyei területi Választási Bizottság határozatát, részben érdemi vizsgálat nélkül elutasította a  kérelmet.

A Fidesz-KDNP képviselője azért kérte a dombóvári választás megismétlését, mert a állítása szerint becsatolt tanúvallomások alapján Szabó Loránd, a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület polgármesterjelöltje több választónak 5-10 ezer forintot fizetett azért, hogy rá, illetve az egyesület jelöltjeire szavazzanak. A kérelmező szerint emellett szervezetten szállították azokat a választókat, akik pénzt kaptak a szavazatokért. Szabó Loránd a bíróság előtt azt mondta: a választás napján két asszonynak egy korábbi kampányrendezvény utáni takarításért fizetett.

Az ítélőtábla a nemzetiségi választás megismétlésére irányuló kérelmet vizsgálat nélkül utasította el, azért, mert a kérelmező nem érintett a nemzetiségi választásban. Az önkormányzati képviselő- és polgármester-választás megismétlését azzal az indokkal utasította el: a bizonyítékok alapján nem állapítható meg, hogy választópolgárokat anyagi előny juttatásával befolyásoltak szavazatukért cserébe.

Tolna megyében ezzel lezárultak az önkormányzati választást érintő jogorvoslati eljárások, a Nemzeti Választási Iroda szerdai tájékoztatása szerint ugyanakkor országszerte még hat településen várnak jogerős bírósági döntésre. 

Dombóváron Szabó Loránd a szavazatok 50,42 százalékával nyerte a polgármester-választást, Vida Tamás (Fidesz-KDNP) a voksok 43,2 százalékát kapta; a város nyolc egyéni választókörzetében a Természetesen Dombóvár Egyesület jelöltjei győztek, kompenzációs listáról a Fidesz-KDNP kettő, a Jobbik egy mandátumot szerzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen

Hollandiai fiatalok felgyújtottak egy tesztközpontot, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen