szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nemzetközi csapattal kellene átvilágítani a NAV-ot, ami megnyugtató eredményt hozhatna - mondta Mellár Tamás közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal korábbi elnöke az ATV-nek. Szerinte ezt követően joggal lehetne kérni az embereket, hogy becsülettel adózzanak.

Nemzetközi csapattal kéne átvilágítani a NAV-ot - mondta Mellár Tamás az ATV műsorában. A közgazdász szerint ezzel szemben a kormány tétlenkedik, arra várnak, kiderüljön, merre van az előre.

A magyar gazdaság szerinte olyan kritikus állapotba került, hogy a korrupció akadályozza a gazdasági növekedést. Azt mondta, a visegrádi országokkal szembeni lemaradásunk fő oka a korrupció, ezzel szembe kell nézni.

Szerinte a nemrégiben demonstrálók érzékelték ezt a problémát is. Olyanok voltak kint az utcákon, akik nem tartoznak sem a kormánypárthoz, sem az ellenzékhez, tiszta lapot ezekkel az emberekkel lehet indítani - közölte.

Az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatban Mellár azt mondta, sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben, úgy fogalmazott, nagy a takarózás, próbálnak kárt menteni.

Szerinte nem világos a kormányzat számára, hogy milyen információik vannak az amerikaiaknak az üggyel kapcsolatban, így pedig nehéz kidolgozni a hárítási stratégiát. A közgazdász hozzátette, a legjobb dolog az előremenekülés lenne, tisztázni kellene a dolgot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lapkiadók: Az FTC törvényellenesen tiltott ki újságírókat a BL-meccsekről

Lapkiadók: Az FTC törvényellenesen tiltott ki újságírókat a BL-meccsekről

Kupakokkal fizetnek a szarkák az ételautomatánál

Kupakokkal fizetnek a szarkák az ételautomatánál

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot