szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Történelmi sikerként értékeli a Jobbik, hogy az Ózdon megismételt helyhatósági választáson kétharmados győzelmet aratott.

Az október 12-iki választáson is nyertes Janiczak Dávidra a választópolgárok 64,35 százaléka, a Fidesz-KDNP jelöltjére, Fürjes Pálra, a 31,82 százalék szavazott. Az MSZP-DK jelöltjét 3,28 százalék támogatta. Kónya Bélára, a Munkáspárt jelöltjére, Gál Józsefre, a Szociáldemokraták jelöltjére és Tóth Melinda Annára, a JESZ jelöltjére a választók kevesebb mint fél-fél százaléka szavazott.

"A Jobbik polgármesterjelöltje, Janiczak Dávid a voksok kétharmadával kapott több szavazatot, mint a megismételt választásokat kikényszerítő fideszes Fürjes Pál, így történelmi győzelmet aratott" - olvasható a párt közleményében.

©

A Szabó Gábor pártigazgató által jegyzett közleményben az áll, hogy "hiába torpedózták meg az előző jobbikos győzelmet, hiába szállíttatták ezerszámra a cigány szavazókat, hiába osztogattak krumplit, almát, pénzt, hiába próbálta lejáratni a fideszes médiahenger a jobbikos Janiczak Dávidot, hiába zsarolták meg Ózdot, hogy jobbikos győzelem esetén nem jönnek a városba befektetők, s hiába járatták csúcsra a Kubatov-listázást", mert az ózdiak kiálltak Janiczak mellett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság időköben közölte: a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a Jobbik a rendőrségen. Az ózdi polgármester választáson a párt képviselői jelezték, hogy a Fideszhez köthető aktivisták szervezetten szállítanak romákat a szavazókörökbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

Balesetveszélyes lehet a világító Mercedes-csillag – szervizbe kell vinni az autókat

Mennyi az esély, hogy elkapom a koronavírust, ha most ülök repülőre?

Mennyi az esély, hogy elkapom a koronavírust, ha most ülök repülőre?