szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság (tvb) pénteki ülésén helybenhagyta a november 9-én Jászkiséren megismételt polgármester- és képviselő-választás végeredményét, miután elutasította Hajdú László volt polgármester eredményt megtámadó kifogását.

Gulyás Zoltán, a tvb elnöke a döntést többek között azzal indokolta, hogy bár az egyik szavazókörben négy szavazólap eltűnt, csak vélelmezhető, de nem bizonyítható, hogy emiatt választás eredményét érdemben befolyásoló láncszavazás valósult volna meg. A bizonyítékokat ugyanis a kifogást beadónak kell a bizottság elé tárni, a testület pedig ezek mérlegelése alapján hoz döntést, a bizonyítékok azonban ebben az esetben hiányoztak - ismertette a tvb álláspontját az elnök. 

A tvb határozata ellen jogorvoslatért a Szegedi Ítélőtáblához lehet fordulni. 

Hajdú László azt közölte az MTI-vel, hogy a jogorvoslati lehetőség kihasználásáról még nem döntött. Azt viszont elhatározta: levélben fordul az Állami Számvevőszékhez, és kéri, hogy az önkormányzatnál, valamint a polgármesteri hivatalban még az átadás-átvétel előtt átfogó pénzügyi vizsgálatot folytasson le.

A megismételt polgármester-választáson a független Pintér Ferenc kapta a legtöbb szavazatot, 1431-et, megelőzve az október 12-én győztes, ugyancsak független Hajdú Lászlót (1292).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel