szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Horváth Imre, aki az MSZP jelöltje a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választásra a 3-as metró meghosszabbításával kampányolt.

Meghosszabbíttatná a 3-as metrót Káposztásmegyerig Horváth Imre, aki az MSZP jelöltje a vasárnapi időközi országgyűlési választásra. A jelölt csütörtökön az Újpest központ metróállomás aluljárójában felállított kampánystandnál ismertette programjának fontosabb elemeit, így azt is, hogy szorgalmazni fogja a metróvonal meghosszabbítását a Szilas-patakig, valamint a vágányok és a szerelvények felújítását. Horváth Imre azt is ígérte, hogy harcolni fog a korrupció mindenfajta megnyilvánulásával szemben, továbbá a gyermekszegénység ellen, és tenni akar az idősek problémáinak megoldása érdekében, valamint a kerület közbiztonságának megerősítéséért. Jelezte: a vasárnapi választás tétje az, hogy sikerülhet-e megdönteni a kormányzó pártok parlamenti kétharmados többségét.

A jelölt - aki már háromszor nyert a IV. kerületben egyéni képviselői mandátumot - katonatiszti múltjára utalva harcedzettnek mondta magát, aki a csatában, tehát a mostani parlamenti képviselőválasztáson is győzni szeretne. Arról beszélt, jól ismeri a helyiek sorsát és problémáit ezért képviselné az érdekeiket az Országgyűlésben, munkáját pedig elődje, (a júliusban elhunyt) Kiss Péter erkölcsi hagyományainak megfelelően végezné. Arra kérte a helyieket, minél nagyobb számban menjenek el szavazni, hogy le tudják bontani a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados parlamenti többségét.

Erre utalva Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a most vasárnapi újpesti és a jövő év elején esedékes veszprémi időközi országgyűlési választást is elvesztik a kormányzó pártok, akkor elvész a kétharmados országgyűlési többségük. A volt pártelnök arra kérte a más pártok szimpatizánsait is „a demokratikus oldalon”, hogy a szocialista jelöltre szavazzanak. Ha itt győzünk, egyetlen mandátumra leszünk attól, hogy a kétharmadot megdöntsük, és akkor nem tud a parlamentben a fideszes többség azt csinálni, amihez csak kedve van - fogalmazott. Mesterházy Attila azt mondta, ha a helyiek vasárnap Horváth Imrére szavaznak, egészen biztos, hogy egy erős lobbistájuk lesz a Parlamentben.

Kunhalmi Ágnes, a budapesti MSZP elnöke - utalva az elmúlt hetek tüntetéseire - úgy vélte, „nincs az a demonstráció, amelyik ki tudna váltani egy szavazatot”. Szerinte a netadó bevezetésének a szándéka megmutatta, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, hogyan lehetne az országot sikeressé tenni az információtechnológiára épülő modern világban. Véleménye szerint ma a vezetők az államigazgatást és a „kétharmados paravánt” felhasználva követhetnek el bűncselekményeket és korrupciót, ezért is kellene megnyerniük a kormánypártokkal szemben a két időközi parlamenti képviselőválasztást.

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek. A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

"Elérhető közelségbe" kerültek a párizsi klímaegyezmény célkitűzései

"Elérhető közelségbe" kerültek a párizsi klímaegyezmény célkitűzései