szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz számított arra, hogy MSZP-s marad az a pesti választókerület, ahol vasárnap időközi országgyűlési választást tartottak – mondta a kormánypárti frakció szóvivője.

Tuzson Bence közölte: ahogyan áprilisban, úgy most is az MSZP szerzett többséget az Újpestet és Angyalföld északi részét lefedő választókerületben. Semmi nem változott e tekintetben – mondta. Megjegyezte, hogy az időközi voksolás nagyon alacsony részvétel mellett zajlott. A választók többsége úgy látta, a szavazásnak nincs különösebb tétje, és a kormányzás szempontjából valóban nincs különösebb tétje – tette hozzá.

A szóvivő egyúttal emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi parlamenti választáson a Fidesz-KDNP 35 százalék körüli eredményt ért el ebben a választókerületben, most 31 százalék körülit, vagyis körülbelül 4 százakkal csökkent a pártszövetség támogatottsága.

A jövő februárban várható – Navracsics Tibor uniós biztosi kinevezése miatt szükséges – veszprémi időközi országgyűlési választást firtató kérdésre azt mondta: az újpesti erősen baloldali körzet, a veszprémi viszont határozottan jobboldali. Arra a kérdésre, hogy van-e összefüggés az újpesti eredmény és az elmúlt időszak politikai eseményei között, Tuzson Bence azt válaszolta, szerinte nincs közvetlen összefüggés.

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani. 

A választáson tizenhárom jelölt indult. A nem végleges összesítés szerint Horváth Imre a szavazatok 50,62 százalékát szerezte meg. Hollósi Antal Gáborra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 30,67 százaléka, Urbán Flóriánra, a Jobbik jelöltjére 9,82 százalék, Kanász-Nagy Mátéra, az LMP jelöltjére pedig 5,04 százalék voksolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után

Radar360: Bident beiktatták, nekilátott rendet rakni Trump után