szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még mindig tart az október 26-i Fidesz-székházostrom és a november 17-i Kossuth téri tüntetés rendőrségi felvételeinek elemzése - derül ki Pintér Sándornak egy írásbeli kérdésre adott válaszából. Pintér válaszában kilátásba helyezte esetleg további bűncselekmények felderítését is.

Miután a jobbikos Sneider Tamás azzal az írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy miért nem lépett fel a rendőrség az október 26-án a Fidesz-székháznál és november 17-én a Kossuth téren tiltott önkényuralmi jelképekkel (vörös csillag, sarló-kalapács) megjelenő tüntetők ellen, Pintér Sándor arról tájékoztatta a politikust, hogy a rendőrségi felvételeket még mindig elemzik.

Pintér közölte, a nyomozó hatóságok eleget tesznek az önkényuralmi jelképekkel összefüggő jogsértő magatartások felderítésének is, de "a hivatkozott rendezvények biztosításáról készült képfelvételek elemzése a Budapesti Rendőr-főkapitányságon jelenleg is folyamatban van. Abban az esetben, ha a felvételek megtekintése során bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére utaló körülmény nyer megállapítást, a rendőrség haladéktalanul megteszi a szükséges intézkedéseket" – írja Pintér, aki arra kéri a jobbikos Sneidert, hogy ha neki van ilyesmiről információja, akkor tegyen feljelentést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!