szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány éven belül kivezethetik a hagyományos iskolai ellenőrzőket és a pedagógusok kizárólag digitálisan rögzíthetik a tanulók órarendjét, jegyeit és hiányzásait – közölte a Magyar Nemzet.

Hamarosan eltűnhetnek az iskolarendszerből az évtizedek óta használt ellenőrző könyvek és osztálynaplók, a nyomtatott dokumentumok használatát ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint belátható időn belül akár teljesen kiválthatja az elektronikus adminisztráció – írta a Magyar Nemzet.

©

Az e-naplók sokkal egyszerűbb kommunikációt tesznek lehetővé a tanárok és a szülők között, kizárólagos használatuknak azonban a tárca szerint előfeltétele, hogy az iskolák mellett az otthonokban is biztosított legyen az internet-elérhetőség.

A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint egyébként egy évtizeddel ezelőtt jelentek meg az első elektronikus naplók, amelyeket jelenleg már az iskolák 20-25 százaléka használ és folyamatosan bővül ezeknek az intézményeknek a köre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt a férfi, aki a világon elsőként gyógyult ki a HIV-fertőzésből

Elhunyt a férfi, aki a világon elsőként gyógyult ki a HIV-fertőzésből

Az agilitás a jól bevált munkahelyi közösségeket is felrázza

Az agilitás a jól bevált munkahelyi közösségeket is felrázza

25 gyereket mérgezett meg egy kínai óvónő, halálra ítélték

25 gyereket mérgezett meg egy kínai óvónő, halálra ítélték