szerző:
hvg.hu

Már nem parlamenti és nem is önkormányzati képviselő a fideszes Zsiga Marcell, de egy havi másfél millió forinttal járó állami állásra így is szert tett - derült ki az RTL Klub Híradójából.

Másfél millió forintot havi bért kap az állami Szerencsejáték Zrt. egyik cégénél az a Zsiga Marcell, aki parlamenti képviselőként és miskolci alpoplgármesterként 2012-ben azt találta mondani, hogy szerinte meg lehet élni havi 47 ezer forintból - adta hírül az RTL Klub Híradója kedden este a Vastagbőr blog értesülésére hivatkozva. (Zsiga új állásáról két hete mi is beszámoltunk.)

Zsiga Marcell tavaly tavasszal kikerült a parlamentből, ősszel pedig a miskolci pozícióját is elveszítette, de így sem maradt állás nélkül: a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. nevű, adományokról és támogatásokról döntő cég vezetőjének nevezték ki. Az RTL Klub felkereste a Kft. budapesti, Csalogány utca 23-33. szám alatti irodáját, ahol Zsiga Marcellt nem találta, sőt még az iroda sem működött, pedig Zsiga már januártól állásban van, havi bruttó másfél millió forintért.

©

Az RTL Klub kíváncsi volt arra, hogy miért hozott létre a Szerencsejáték Zrt. egy külön céget olyan tevékenységre, amelyet eddig házon belül megoldottak, mire azt válaszolták, hogy ezzel akarják átláthatóbbá tenni a szponzorációk és adományok elbírálását és felhasználását.

Zsiga Marcell nem csak arról híres, hogy miközben ő 2012-ben havi bruttó 1,7 millió forintot keresett, azt mondta, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, hanem arról is, hogy a parlamenttől és a miskolci önkormányzattól is felvett költségtérítést, pedig nem tehette volna meg, aztán elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába a feleségével közösen vett 40 milliós házat, aztán kiderült, hogy a házig vezető utat munkahelye, a miskolci önkormányzat leaszfaltozta, de tényleg csak a házáig.

Ez az ember maga a Fidesz, pofátlan, gátlástalan, korrupt - mondta az RTL Klubnak az MSZP-s Lukács Zoltán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!