szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karácsony előtt történt az eset: egy utas családjával együtt jegy nélkül akart felszállni, de a kalauz nem engedte. A rendőrség lezárta a nyomozást, a támadó közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt felelhet.

Lezárta a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egy vasúti jegyvizsgáló bántalmazásával kapcsolatban – közölte a rendőrség a honlapján.

A rendőrök vádemelést javasolnak egy 31 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint a püspökladányi vasútállomáson bántalmazta a jegyellenőrt. L. Dezső hadjúszováti lakos ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával nyomoztak.

A nyomozás adatai szerint tavaly december 21-én este 8 óra körül a püspökladányi vasútállomáson a gyanúsított és családja érvényes menetjegy nélkül akart felszállni a Biharkeresztesre közlekedő személyvonatra. A jegyvizsgáló és a 31 éves férfi között szóváltás alakult ki, mivel az ellenőr nem akarta őket felengedni a vonatra. L. Dezső a 44 éves sértettet bántalmazta, majd a vállán lévő szolgálati táskája szíjánál fogva a földre rántotta és megrúgta.

Egy közelben álló férfi kihívta a rendőröket, akik a helyszínen adatgyűjtést követően elfogták és előállították L. Dezsőt.

A nyomozást január 28-án lezárták, az ügyészségnek vádemelést javasolnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Az internetkorban a táviratból legfeljebb a távirati stílus maradhat

Az internetkorban a táviratból legfeljebb a távirati stílus maradhat

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart