szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három budapesti férfi kedvezményes hitelt kínált jóhiszemű ügyfeleknek. A regisztrációs díjat és egyhavi törlesztőt bevasaltak rajtuk, a hitel azonban sose érkezett meg. Az ügyben a zuglói rendőrség nyomoz.

A XIV. kerületi rendőrkapitányság nyomoz egy kiterjedt csalási ügyben. Z. Tamás 33 éves budapesti lakost és három társát üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják.

A gyanú szerint a férfiak két magyarországi – fogyasztói csoport szervezésére és működtetésére létrehozott – cég nevében 2013-tól fogva kedvezményes hitel folyósítását ígérték ügyfeleiknek. A sértettek jóhiszeműen szerződést írtak alá az üzletkötőkkel, M. Gáborral, K. Gergellyel és F. Gáborral a kívánt összeg reményében.

A négy férfi azt ígérte ügyfeleiknek, hogy a felvenni kívánt hitelt rövid időn belül folyósítják, ám ezt egy esetben sem tették meg. Az sértettek a szerződési feltételeket teljesítették, regisztrációs díjat és egyhavi törlesztőrészletet is kifizettek, emellett írásbeli ígérvényt is kaptak a gyanúsítottaktól, amely meggyőzte őket a folyamat hitelességéről.

Az ügyfelek a kifizetés elmaradása miatt folyamatosan érdeklődtek, ezért a gyanúsítottak a kételkedőket megpróbálták megnyugtatni, később telefonos hívásukra nem reagáltak.

A zuglói nyomozók a férfiakat hétfőn Budapesten elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Z. Tamást szerdán előzetes letartóztatásba helyezték, társai pedig szabadlábon védekeznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
60 milliárd forintot tesz fel az Apple egy célra: hogy több fát ültessenek

60 milliárd forintot tesz fel az Apple egy célra: hogy több fát ültessenek

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Ötven napja van lélegeztetőgépen Bányai Gábor fideszes képviselő

Ötven napja van lélegeztetőgépen Bányai Gábor fideszes képviselő