szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsorolta az Átlátszó.hu-nak Simicska Lajos, hogy kiket készül kinevezni médiacégei élére.

Telefonon készített interjút Simicska Lajossal pénteken délután az Átlátszó.hu, és rákérdezett az emberei által elhagyott nagyvállalkozónál arra, hogy a távozó emberek helyére kiket nevez ki.

A Magyar Nemzet főszerkesztője D. Horváth Gábor lesz, az ügyvezető igazgató pedig Tóth Mariann lesz – mondja Simicska. A Hír Tv elnöke személyesen Simicska Lajos lesz – mondja ő maga.

Pénteken lemondott Simicska Lajos médiabirodalmának több vezetője, a Magyar Nemzet, az mno.hu, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió vezetői. Simicska ezt hátbaszúrásnak vette, úgy véli, Orbán Viktor keze van a dologban, és közölte, azonnal kinevezi azokat a saját embereit, akiket nem tud Orbán megfélemlíteni.

Amikor az Átlátszó riportere rá akart kérdezni arra, hogy nem adna-e szombaton egy interjút, azzal utasította vissza, hogy a hétvégén szánkózni megy, és minden lap és tévéje működni fog.

©
Arra a kérdésre, hogy kormánykritikus médiát tervez-e, azt felelte, hogy bár Orbán Viktornak vannak olyan törekvései, hogy felszámolja a független médiát, de természetesen az ő médiája ellen fog állni. Vagyis kormánykritikus média lesz – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karbantartás miatt nem jár a 6-os villamos hétfő éjjel

Karbantartás miatt nem jár a 6-os villamos hétfő éjjel

Tovább terjeszkedik az Amazon tenyérfizetős rendszere

Tovább terjeszkedik az Amazon tenyérfizetős rendszere

Visszavonják az orosz csapatokat az ukrán határról

Visszavonják az orosz csapatokat az ukrán határról