szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon-nagyon erős jelzőket használt Simicska Lajos abban a nyilatkozatban, amelyet az Index.hu-nak adott útban Budapest felé, a kocsijából. A Hír24-nek is erőseket mondott, például azt, hogy az őt támadó Bayer Zsolt milliókkal tartozik neki, és jó lenne, ha megadná.

"Bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok", "kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni", "Orbán egy geci" – csak néhány részlet abból az interjúból, amelyet az Index.hu újságírója készített a Budapestre tartó Simicska Lajossal.

Simicska azért indult a fővárosba, mert több médiaérdekeltségének vezetője is felmondott pénteken. Azután mondtak fel, hogy Simicska a kormány őt erősebben érintő reklámadótervei nyomán totális médiaháborúról kezdett el beszélni, miközben érdekeltségeinél kormányhű emberek ülnek.

Simicska azt mondta az Indexnek, hogy Orbánt azért tekinti gecinek, mert szerinte Orbánék vették rá a lapok vezetését, hogy álljanak fel. Egyébként ő tavaly április óta nem beszélt Orbánnal – mondta, leszögezve, hogy miután kinevezte saját embereit, a lap továbbra is meg fog jelenni.

©

A Hír24-nek hasonló nyíltsággal beszélt Simicska, például Bayer Zsoltról, a Magyar Hírlap ma őt bíráló publicistájáról azt mondta, hogy Bayer milliókkal tartozik neki, és jó lenne, ha megadná. És aztán őt is gecinek nevezte.

Az Orbán Viktorral való konfliktusáról azt mondta, hogy a háború olyan, hogy vagy ez esik el, vagy az. Saját magáról azt mondja, akár fizikailag is belehalhat ebbe a konfliktusba, "kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó", sorolta. "Engem is le lehet lőni" – mondta, majd elköszönt a Hír24 újságírójától azzal, hogy most sok embert kell kineveznie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mint a sci-fikben: nézze meg, micsoda nagyítást tud a Canon 250 megapixeles szenzora

Mint a sci-fikben: nézze meg, micsoda nagyítást tud a Canon 250 megapixeles szenzora

Medián-felmérés: Meglepetések az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján

Medián-felmérés: Meglepetések az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia