szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Simicska Lajost nem szabad leírni, és az, hogy az emberei leléptek, nem a gyengeség jele – állítja egy Simicska-közeli személy, és egy pénteken a távozását bejelentő médiavezető.

Név nélkül nyilatkozott lapunknak a Simicska-médiabirodalom egyik, pénteken távozó vezetője, illetve egy Simicska Lajos környezetéhez tartozó személy is.

A pénteken történt földindulásszerű eseményekre reagálva mindketten – tehát még a Simicska-céget otthagyó médiavezető is – azt állították, hogy Simicska Lajost nem szabad leírni, és az, hogy faképnél hagyták az emberei, még nem a meggyengülésének a jele.

A távozó médiavezető állítja, Simicskát valóban meglepte a húzás, és közben kitart amellett, hogy előzőleg tényleg nem egyeztettek a felmondásról senkivel. Azt mondta, miután pénteken reggel szembesültek azzal, milyen új tulajdonosi elvárásoknak kellene megfelelniük, hirtelen döntöttek úgy a vezetők, hogy az számukra vállalhatatlan. A felmondó vezető nem kívánt arról beszélni, hogy pontosan milyen elvárásokat fogalmazott meg a tulajdonos velük szemben, csak azt: a lap karaktere szempontjából szerintük nem lett volna kivitelezhető. (Vélhetően olyasmiről van szó, hogy miután a reklámadó-emelés hátrányosan érintette volna Simicska médiumait, a kormánnyal szemben kritikus médiává akarta formálni az egyébként a kormánypárti közönségnek készülő médiumait Simicska - a szerk.) Ugyanez a forrásunk azt is határozottan állítja, hogy a székükből felálló vezetők nem egyeztettek senkivel a jövőjükről, és azt mondta, ő addig lát előre, hogy este iszik egy bort, és átgondolja az életét. (Simicska Lajos egyik pénteken adott interjújában Orbán Viktor kezét sejtette a vezetők felmondásában.)

©

Azt mondta a távozó vezető, hogy szerinte nem fog összeomlani a Magyar Nemzet, és a Hír Tv is megy tovább, de a legutóbbi Simicska-nyilatkozatok fényében bármit el tud képzelni arról, mennyire pozicionálható át a médiabirodalom.

A másik, Simicska környezetébe tartozó forrásunk pedig arról beszélt, hogy a médiumok áthangszerelése szerinte amúgy is időszerű volt, hiszen az nem volt tartható, hogy miközben az Orbán–Simicska-konfliktus legfőbb oka az oroszokkal kötött új barátság volt, a Simicska-cégek egy-egy munkatársa "Putyin fenekében van". Ő egyébként úgy tudja, hogy Orbán még tavaly év végén is próbálta felvenni a kapcsolatot Simicskával, de a nagyvállalkozó már tavaly április óta nem fogadja a hívását. (Pénteken Simicska is azt mondta azt Indexnek, hogy április óta nem beszéltek.)

A távozó médiavezető nem tudja megtippelni, mivé eszkalálódik az egész balhé, míg a Simicska-barát úgy véli, a kormány még visszaléphet Pakstól is, és a reklámadótól is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

Tényleg a magyar halálozási adatok a legrosszabbak a világon?

Tényleg a magyar halálozási adatok a legrosszabbak a világon?

Közel félmillió 25 év alattit érinthet a jövőre tervezetett szja-mentesség

Közel félmillió 25 év alattit érinthet a jövőre tervezetett szja-mentesség