szerző:
MTI

A Magyar Szolidaritás Mozgalom nem hosszabbítja meg együttműködési szerződését az Együtt – A Korszakváltók Pártjával.

A Szolidaritás közelgő közgyűlésén azt fogják javasolni a tagságnak, hogy a csaknem két éve érvényben lévő politikai stratégiai együttműködési szerződéseket a szervezet ne hosszabbítsa meg, és újakat se kössön – írta közleményében Kónya Péter független parlamenti képviselő, a Szolidaritás társadalmi elnöke és Székely Sándor fővárosi képviselő, a szervezet ügyvezető elnöke.

A közlés szerint Kónya Péter és Székely Sándor kilép az Együttből – amelynek korábban mindketten társelnökei voltak –, erről hétfőn tájékoztatják a párt elnökségét. A platformok megszüntetése egy homogén párt létrehozását célozza meg, azonban mindaz az érték, amit a Szolidaritás képviselt az Együttben, "túl fontos ahhoz, hogy teljesen háttérbe szoruljon" – fogalmaztak.

Kónya Péter parlamenti képviselőként, Székely Sándor fővárosi képviselőként, mindketten a Szolidaritás politikusaként folytatják munkájukat – tették hozzá.

A két politikus azt is javasolja majd a Szolidaritás közgyűlésén, hogy folytassák az együttműködést "a demokrácia helyreállításában érdekelt civil szervezetekkel, mozgalmakkal és pártokkal", de a szervezet önállóságát hosszú távon tartsák fenn.

Szombaton tartották az Együtt – A Korszakváltók Pártjának tisztújító közgyűlését, amelyen Szigetvári Viktort választották meg a párt elnökének. A párt két alelnöke Pápa Levente és Juhász Péter lett.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tudja, mi az a nappuccino? A tökéletes délutáni szunyókálás titka

Tudja, mi az a nappuccino? A tökéletes délutáni szunyókálás titka

Navracsics: Szeretném, ha Budapesten maradna a CEU

Navracsics: Szeretném, ha Budapesten maradna a CEU

Messi visszatért, de óriásit bukott a Barcelona

Messi visszatért, de óriásit bukott a Barcelona

Elborult Ribéry agya, felpofozott egy riportert

Elborult Ribéry agya, felpofozott egy riportert

Adóvisszatérítést ígérve küldenek e-maileket csalók

Adóvisszatérítést ígérve küldenek e-maileket csalók

„Egyetlen kapcsolat sem működik erőfeszítés nélkül”

„Egyetlen kapcsolat sem működik erőfeszítés nélkül”