szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Semjén Zsolt egy írásbeli kérdésre adott válaszában tagadta, hogy Orbán vejének üzlettársa készítette elő azokat a pályázatokat, ahol Tiborcz István cége nyert.

Semjén Zsolt Varju László DK-s képviselő írásbeli kérdésére válaszolva tagadta, hogy magáncégek vennének részt a pályázatok kiírásában, ezzel pedig azt is, hogy az Orbán Viktor veje, Tiborcz István cége által megnyert önkormányzati pályázatokat az üzlettársának cége készítette volna elő.

Varju László "A miniszterelnök vejének a családja gyarmatosítja a hazai közvilágítás-fejlesztést?" című, Orbán Viktorhoz intézett kérdésében azt firtatta, hogyan lehetséges, hogy Tiborcz cége, az Elios Innovatív Zrt. uniós támogatással megvalósuló beruházásokból tett szert komoly bevételre, és többek között arra is kitért, hogy az Elios egy "baráti közbeszerzési rendszerben" kapta meg a munkákat, melyben a pályázó, a pályázat-előkészítő és a pályázatelbíráló között személyes vagy üzleti viszony állhatott fent.

Korábban az Átlátszó arról írt, hogy Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios Innovatív Zrt. 2014-ben összesen 2,9 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el, többségében önkormányzatok közvilágítás-korszerűsítési projekteket, a pályázatok műszaki előkészítését és a kiírásokat pedig több esetben is Tiborcz egyik üzlettársának, Hamar Endrének a Sistrade Kft. nevű cége végezte.

Semjén Zsolt válaszában azt írta, a kormány megszüntette a feladatok kiszervezését, ezért sem a pályázatok kiírásában, sem azok értékelésében nem vesznek részt külső, piaci szereplők.

Semjén emellett hozzátette, "hozzászoktunk ahhoz, hogy a Miniszterelnök Úr személyét támadják, ami akár úgy is értelmezhető, hogy a politikával, amit a kormány folytat, egyetértenek".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

Der Spiegel: A cseh kormányfő újabb ügynökváddal és a bukással néz szembe

„A koronavírus nem tart szünetet, ahogy én sem tartottam” – Betegség miatt mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

„A koronavírus nem tart szünetet, ahogy én sem tartottam” – Betegség miatt mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák