szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután egy váci gimnázium nemet mondott a Klik kérésére, hogy diákokat küldjenek a budapesti március 15-i ünnepségekre, a helyi Fidesz-KDNP-s polgármester behívatta és kérdőre vonta az igazgatót.

Behívatta a Fidesz-KDNP váci polgármestere, Fördős Attila annak a gimnáziumnak az igazgatóját és helyettesét, amely nemet mondott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azon kérésére, hogy a diákjaikat a március 15-i budapesti megemlékezésekre küldjék - írja a Kettős Mérce blog.

Mint megírtuk, a Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákját és egy pedagógusát hívta meg a Klik a budapetsi állami megemlékezésekre, az iskola tantestülete azonban visszautasította a meghívást, mondván nem szervezik meg a diákok politikai rendezvényeken való részvételét. Egy tanár arról számolt be, hogy a ceglédi tankerület igazgatói csütörtökön kötelezővé tették a helyi iskoláknak, hogy tíz diákot kellküldeniük a budapesti rendezvényekre.

A Népszabadság azt írta, a vácin kívül további 262 iskola utasította vissza a lehetőséget, hogy a Honvédelmi Minisztérium elbuszoztassa a diákokat az ünnepségekre.

A Kettős Mérce blog azonban arról számolt be, hogy Fördős Attila, Vác Fidesz-KDNP színekben megválasztott polgármestere azóta behívatta a Madách Gimnázium vezetőit, és számon kérte rajtuk a "hazafias nevelést", megpróbálta kiszedni belőlük, hogy ki fogalmazta a nyílt levelet, amelyben beszámoltak az esetről, majd közölte, hogy többet nem teszi be a lábát a gimnáziumba, amelyben egyébként a fia is tanul. A történteket az iskolából megerősítették az Indexnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Újabb részleteket árult el Szájerről a brüsszeli parti szervezője

Újabb részleteket árult el Szájerről a brüsszeli parti szervezője