szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igenis kötelezővé tette a Klik a részvételt a budapesti megemlékezésen: a ceglédi tankerület igazgatói múlt csütörtökön behívatták a váci középiskolák vezetőit, és közölték velük, hogy iskolánként kell tíz diákot küldeni a rendezvényre – ezt írta facebookos bejegyzésében a Váci Madách Imre Gimnázium egyik tanára.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákját és egy pedagógusát hívta meg a március 15-i budapesti megemlékezésekre, az iskola tantestülete azonban visszautasította a meghívást, arra hivatkozva: nem támogatják és nem is szervezik meg "a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét".

A Kliktől úgy reagáltak, hogy sem most, sem korábban nem tették kötelezővé a részvételt központi ünnepi rendezvényeken.

A március 15-i ünnepséggel kapcsolatban a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal kereste meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy ha az általa fenntartott iskolákból szeretnének diákok részt venni a nemzeti ünnep fővárosi programjain, szívesen biztosítanak erre lehetőséget. A megkeresés a központ szerint nem toborzó jelleggel, hanem felajánlásként érkezett az intézményfenntartóhoz.

Közben a Facebookon a váci Madách Gimnázium egyik tanára is leírta véleményét az üggyel kapcsolatban, és jelezte, hogy bejegyezése szabadon megosztható, és nyilvánosan vállalja a nevét.

Ujlaki Tibor azt írta: a céglédi tankerület vezetői múlt héten közölték a váci középiskolák igazgatóival, hogy intézményenként tíz diákot kell küldeni a rendezvényre.

A pedagógus úgy tudja: a gimnázium vezetője felkérte a diákönkormányzat tagjait, hogy vállalja közülük tíz ember a részvételt, de nem vállalták. Egy tanárt is megkért, hogy szervezzen be tíz embert, de nem sikerült neki. Ugyanakkor senkinek sem tiltották meg sem a diákok, sem a tanárok közül, hogy részt vegyenek a budapesti nemzeti ünnepen – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 millió amerikai még idén megkaphatja a Pfizer vakcináját

20 millió amerikai még idén megkaphatja a Pfizer vakcináját

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven

Európa jön fel az innovációban, Budapest pedig központtá válik

Európa jön fel az innovációban, Budapest pedig központtá válik