szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal Káposztásmegyeren rendeztek időközi választást. A szocialisták jelöltje kiütéssel győzött a fideszes induló fölött.

Időközi önkormányzati választást tartottak ma a IV. kerületben. A kerület 2. számú, káposztásmegyeri körzetében a választást azért kellett kiírni, mert az eddigi képviselő, Horváth Imre ősszel bejutott a parlamentbe, és az összeférhetetlenségi szabályok miatt helyi képviselőségéről le kellett mondania. Akkor – nem kis meglepetést okozva – szabályosan lemosta fideszes ellenfelét.

A választást a hivatalosan az MSZP és a DK által jelölt, MSZP-tag Barrel Zoltán nyerte 845 szavazattal (56,5 százalék), őt a kormánypártok jelöltje, Jánszkyné Ulman Mária követi 363 vokssal (24,2 százalék). A további sorrend: Gál György (Jobbik) 133 szavazat (8,9 százalék), Kanász-Nagy Máté (LMP) 84 (5,61 százalék), Antal Gábor (Együtt) 50 (3,3 százalék), Körmendi István (Liberálisok) 16 (1 százalék), Janoviczky Imréné (Munkáspárt) 5 (0,3 százalék). A részvétel közel 25 százalékos volt.

A képen a szocialisták jelöltje Kunhalmi Ágnes és Tóbiás József társaságában.
©

Ezúttal nem meglepetés a baloldaliak győzelme, itt még a fülkeforradalmi időszak csúcspontján is a balos jelölt végzett az élen. Októberben 42 százalékos részvétel mellett Horváth Imre 1056 szavazattal (40,32 százalék) győzött a Fidesz indulója előtt, aki 902 voksot (34,44 százalékot) kapott. Az időközi országgyűlési választáson az MSZP-re két és félszer annyian szavaztak a körzetben, mint a Fideszre.

A baloldalnak az okozhatott fejfájást, hogy az Együtt külön jelöltet indított Antal Gábor személyében, így a Barrel Zoltánnak, az MSZP-DK jelöltjének még vele, továbbá az LMP és a Munkáspárt aspiránsával is meg kellett küzdenie. A Fidesz az októberi vesztest, Jánszkyné Ulman Máriát indította.

Az MSZP budapesti elnöke, Kunhalmi Ágnes szerint az újpestiek megüzenték, hogy a Fidesz legyőzhető. A DK szóvivője is üdvözölte az időközi eredményét.

Az időközi választás eredménye a stabil fideszes testületi többséget nem befolyásolja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!