szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most a Szabadság hidat foglalták el civil tiltakozók autókkal mintegy egy órán át, a hídon egy ideig állt a forgalom, de a villamosok közlekednek. A vasárnapi zárva tartás kibővítése ellen tiltakoztak.

Megint lezárt egy hidat a Büki Zoltán vezette Demokratikus Magyarországért Civil Társaság, pár autóval most a Szabadság hidat vették blokád alá. A Népszava információi szerint a rendőrség kb. egy óra után felszámolta a blokádot, egyesével elindultak a tiltakozók. A villamosok közlekednek a hídon.

©

Információink szerint a vasárnapi zárva tartás kibővítése ellen tiltakoztak a civilek.

Kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget, akik a police.hu-n is olvasható közleményükkel válaszoltak. Eszerint 16 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai az esetleges forgalmi akadályok megelőzése érdekében a szükséges forgalomterelést és forgalomsegítést végrehajtották. A rendőrök felszólították a 11 gépjármű vezetőjét cselekményük befejezésére, akik ennek hatására a helyszínt – igazoltatásukat követően – elhagyták. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indít – közölték.

Múlt szerdán a Lánchidat foglalta el a civil csoport, akkor az Alkotmánybíróságot érintő változások miatt. A mintegy egyórás hídlezárás után a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága feljelentést tett.

Büki Zoltánék egyébként április 3-ra is szerveznek tüntetést. A tömeg a tervek szerint a Hősök teréről Budán át a Kossuth térre vonul, hogy "a szabad véleménynyilvánításért, a gyülekezési jog biztosításáért, a sajtó szabadságáért" demonstráljon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották