szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki interneten pendrive-okat, memóriakártyákat árult, de a pénzért árut nem küldött senkinek.

Egy hajdúböszörményi férfi 2012 őszén interneten pendrive-okat, telefonvédő fóliákat és memóriakártyákat kínált eladásra. Az ország számos pontjáról jelentkező vevők a hirdetésben szereplő vételárat átutalták a vádlott bankszámlájára, azonban 75 ember hiába várta a megrendelt pendrive-okat. A vádlott az átutalt – 3000-26 000 – forintig terjedő összegeket saját megélhetésére költötte – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A férfinak már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában a meghirdetett és kifizetett árukat a sértetteknek megküldeni. A férfi az árukat követelő sértettek számára a megrendelést követően elérhetetlen volt.

A Dunakeszi Járási Ügyészség 75 rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit, akivel szemben elzárásra, valamint közérdekű munka és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróság felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak