szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hírTV-s Csintalan Sándor a Facebookra írta ki mentegetőző sorait, amit a Civil Kaszinóban kollégáitól elhangzottak váltottak ki. Ő ott sem volt.

Bár ott sem volt, Csintalan kötelességének érezte reagálni a hírTV-ban elhangzottakra. A Civil Kaszinó adásában Fricz Tamás először azt tartotta fontosnak megjegyezni a cannes-i Zsűri Nagydíjával kitüntetett filmről, hogy a holokauszt témája a filmfesztiválokon "nagy népszerűségnek örvend".

©

Hernády Zsolt történész "ügyes témaválasztásnak" titulálja Nemes Jeles filmjének témáját, Dörner György pedig reméli, hogy a rendező következő filmje a pozsonyi csatáról fog szólni (ennyiben kapcsolódik Novák Előd 2013-as közleményéhez, aki Nemes Jeles filmje gyártásának filmalapos támogatását úgy kommentálta "„A magyar állam már a második holokausztfilmet támogatja az utóbbi tíz évben, miközben nem készül történelmi film a magyarság legnagyobb diadalairól, például a pozsonyi csatáról vagy a Rongyos Gárdáról.")

Ezután Fricz rögtön össze is kapcsolja a film sikerét azzal, hogy Magyarországon nem állja meg a helyét az antiszemitizmus oly sokszor hangoztatott vádja.

A magyarországi antiszemitizmusról, amennyiben tényleg érdekli, itt olvashat részletesebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!