szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közbiztonság javítását célzó csomagot nyújt be az Országgyűlésnek a Jobbik. Vészjelző rendszert biztosítanának az időseknek, kamerarendszert építenének az óvodák, iskolák, szociális intézmények környékén is, iskolarendőrt szeretnének a középiskolákba is, valamint azt szeretnék, ha a szabálysértési értékhatár 50-ről 5 ezer forintra csökkenne.

A Jobbik egy a közbiztonság javítását célzó csomagot nyújt be az Országgyűlésnek - mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt szóvivője. Mirkóczki Ádám katasztrofálisnak minősítette a magyarországi közbiztonságot és a büntetési tételek újragondolását szorgalmazta.

Az ellenzéki politikus elmondta, jogszabálycsomagjuk vészjelző rendszert biztosítana az időseknek. Szélesebb körben - egyebek mellett óvodák, iskolák, szociális intézmények környékén - javasolják kiépíteni a térfigyelő kamerarendszert. A Jobbik iskolarendőrt javasol a középiskolákba is és növelné a körzeti megbízottak számát.

Azt is indítványozzák, hogy a szabálysértési értékhatár 50-ről 5 ezer forintra csökkenjen - tette hozzá Mirkóczki Ádám, jelezve, hogy ezen javaslataikat korábban egyenként már benyújtották a parlamentnek.

A szóvivő szerint a hatályos rendőrségi törvény nem segíti a rendőrök hatékony munkavégzését.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Későbbre tették a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, hogy már nézők is lehessenek

Későbbre tették a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, hogy már nézők is lehessenek