szerző:
Kálmán Attila
Tetszett a cikk?

A Jobbik kongresszusán Vona Gábor arról beszélt, hogy a náci romantikát ne a Jobbikban keressék, akik erre vágynak. Erősen hangsúlyozta, hogy a pártot tovább akarja vinni a néppártosodás útján, és reméli, hogy 2018-ban kormányra kerülhetnek ezzel a stratégiával.

Jelenleg is tart a Jobbik kongresszusa, ahol megválasztják a párt országos választmányának elnökét. A zárt ajtós szavazás előtt Vona Gábor mondott beszédet, amiben azt hangsúlyozta, hogy szerinte már Orbán Viktor is látja, hogy a Jobbik a Fidesz igazi kihívója. "Meg fogjuk nyerni az országgyűlési választást, veszünk egy nagy levegőt és újjáépítjük a hazánkat" − mondta a pártelnök, reménykedve abban, hogy 2018-ra beérik a Jobbik néppártosodása. Azonban azt is elismerte, hogy látja, hogy a párton belül nem mindenki örül a néppártosodásnak, de szerinte ezen kár vitatkozni, mert a Jobbik így sem veszíti el alapeszméit és eredeti célkitűzéseit.

Vona Gábor
©

Vona újra elismételte, hogy le fogja nyesegetni a vadhajtásokat, végig hangsúlyozta, hogy a párt újabb sikerei a népszerűségnövekedéstől a Tapolcán nyert első egyéni országgyűlési mandátumig mind ennek az iránynak köszönhetőek. A tapolcai győzelem óta már sokszor elmondta Vona, így most is, hogy a Veszprémben a Fidesz kétharmados többségének végét jelentő Kész Zoltán győzelem azt mutatta, hogy az országban kormányváltó hangulat van, Tapolca tanulsága viszont az, hogy már kormányváltó erő is van.

A pártelnök másik újabban kedvenc eszmefuttatása is előkerült a XX. század, illetve a XXI. század pártjairól. Eszerint a narratíva szerint a Fidesz és az MSZP a múlt erőiként egymással hadakoznak, miközben az ország tönkremegy. Pedig az igazi törésvonal a múlt és a jelen pártjai között húzódik Vona szerint, így ezt az idejemúlt szekértáborharcot csak úgy lehet meghaladni, ha egy XXI. századi erő veszi át az irányítást, és kivezeti az országot a lövészárkokból.

Vona rögtön ezután gyakorlatban is megmutatta, hogy ez hogy néne ki, és a Pázmányon bevezetett kötelező holokauszt-oktatásról beszélt. Szerinte eddig az egyik oldalon náciztak, a másik oldalon zsidóztak; de ezek olyan leegyszerűsítések, amelyek idejemúltak. Majd kijelentette, hogy, aki náci romantikára vágyik, az ne a Jobbikban keresse azt.

 

©

Arról is értekezett, hogy a "túlfeszült lényeglátás", illetve a "hamis realizmus" a magyarok két nagy problémája. Előbbi az, aki elveszíti realitáésérzékét a túlzott lényeglátás miatt, utóbbi pedig a mindennapok realitás miatt nem foglalkozik a lényeggel. Előbbinek felelnek meg a rétegpártok, utóbbiaknaka  tucatpártok, mint például a Fidesz. De a Jobbikból lényeglátó realista pártot faragna az elnök, ami már pont jó kombináció

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Új funkciót kapott az Instagram, jönnek a csoportos élő közvetítések

Új funkciót kapott az Instagram, jönnek a csoportos élő közvetítések