szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több száz taxis tüntetett a Parlament közelében a taxirendeletért, amelyet már novemberben megszövegeztek, mégsem lépett még hatályba. A taxisok az Uber betiltását is követelték. A látványos demonstráció 13 óráig tartott.

A taxirendelet csúszása miatt vonultak utcára a taxisok kedd délben. A Parlament közelében, az Alkotmány utcában tartott tüntetés 13 óráig tartptt. A hvg.hu munkatársa szerit több mint kétszáz autóval jelentek meg a taxisok a demonstráción.

©

Mint arról a hvg.hu beszámolt, a szervezők politikamentes demonstrációt ígértek. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke korábban azt mondta, taxisok százai, fuvarszervező cégek, érdekvédelmi szervek egyaránt támogatják a demonstrációt, így szinte biztosan "nagyon sokan lesznek".

Metál Zoltán mond beszédet a tüntetésen
©

A taxirendeletet már múlt év novemberére kidolgozták, de azóta sem lépett hatályba. A sofőröknek a Uber nevű sofőrkereső alkalmazás miatt vált sürgőssé a rendelet életbelépése. Az applikáció felforgatta ugyanis a piacot, és a taxisok sok utast vesztettek miatta. Az utolsó, novemberben köröztetett országos rendeletváltozat állítólag olyan korlátozásokat tartalmaz, amelyek a Uber működését itthon illegálissá tennék.

©

Népszabadság úgy tudja: szerdán foglalkozhat a kormány az országos rendelettel. Metál Zoltán erre úgy reagált, hogy ilyen tartalmú híreket hallottak, de hasonló információik voltak áprilisban is, és azóta is csak várnak.

©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája