szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma már nem biztos, hogy elviselné, ami a börtönben vár rá – mondta a Blikknek a 88 éves Repülős Gizi, akivel a lap egy nyugat-magyarországi panzióban készített videointerjút.

"Nem tudom, mennyit változtak a börtönök, milyenek lettek azóta bent az emberek. Félek, hogy újra visszakerülök" – mondta a Blikk videointerjújában Repülős Gizi, akinek két lopási ügye is függőben van, legutóbb egy hete akart ellopni 70 ezer forintot egy kónyi házból.

"Anno sosem bántottak. Jóban voltam a társakkal és a fegyőrökkel is. Tanítottam az analfabétákat, és így jól eltelt az idő" – mondta a lapnak az idős nő.

Fridman Róbert ügyvéd szerint bár az idős kor enyhítő körülmény lehet, Repülős Gizi esetében ez kevés ahhoz, hogy megússza a börtönt. "A szóban forgó hölgy különös visszaesőnek számít, akinek az esetében már beszélhetünk szinte üzletszerűségről is. A lopás szinte életformává vált nála, ezért nem biztos, hogy elkerülheti a börtönbüntetést" – közölte.

Repülős Gizivel egy nyugat-magyarországi panzióban beszélt a lap. A több külföldi lapban korábban Flying Giziként bemutatott bűnöző egyelőre szabadságon van, azonban hamarosan vissza kell térnie az intézetbe, ahol mindennapjait tölti.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!