szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valaki feljelentette, az adóellenőrök becsengettek hozzá, és a házkutatás során előkerült 330 liter, adózatlan, házi készítésű likőr. Kinek kell ez?

330 liter házi készítésű likőrt találtak a pénzügyőrök egy lakóingatlanon, melynek tulajdonosa ellen jövedéki és büntetőeljárás indult. A NAV pénzügyőrei közérdekű bejelentés alapján ellenőrzést tartottak egy vácegresi magánszemélynél, akiről feltételezhető volt, hogy adózatlan jövedéki termékeket tárol a lakóingatlanán.

A pénzügyőrök az ellenőrzés alkalmával átkutatták a helyszínt és a fürdőszobában, a garázsban és a garázs alatti pincében összesen 330 liter ismeretlen eredetű és összetételű alkoholos italt (házi készítésű likőröket), valamint 28 liter gyümölcsbort találtak. A tulajdonos azt nyilatkozta, hogy a megtalált italokat saját maga állította elő, saját fogyasztásra.

A pénzügyőrök a mintegy 700 000 forint értékű alkoholos italokat jövedéki eljárásban lefoglalták, melynek végén 800 000 forintot meghaladó összegű pénzbírság kiszabása várható. Ezen kívül költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést is tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit