szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik megoldása a kialakult helyzetre: a nemzetközi és hazai vonatközlekedés magyar utazóközönséget nem sértő átszervezésével párhuzamosan a hermetikusan lezárt Keleti pályaudvart korridorként használva kell működtetni annak érdekében, hogy a jelenleg illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorlók mihamarabb és az ország számára a lehető legkisebb terheléssel elhagyhassák az országot.

Előállították a rendőrök szerdán Stummer Jánost, a Jobbik budapesti regionális igazgatóját és a fővárosi Jobbik aktivistáit, akik a Verseny utcai leendő tranzitzóna területét vonták hétfőn blokád alá – közölte a párt budapesti szervezete.

A Jobbik álláspontja szerint rövid határidőn belül nem lehet olyan viszonyokat teremteni, amelyek alkalmassá teszik ezt a területet arra, hogy az ide telepítendő ideiglenes menekülttábor feloldja a Keleti pályaudvar tranzitzónájában kialakult kaotikus állapotokat – közölték.

©

Amíg a Jobbik javaslatainak megfelelően nem valósul meg a teljes határzár, és létre nem jönnek a visszafordító állomások, addig a nemzetközi és hazai vonatközlekedés magyar utazóközönséget nem sértő átszervezésével párhuzamosan a hermetikusan lezárt Keleti pályaudvart korridorként használva kell működtetni annak érdekében, hogy a jelenleg illegálisan Magyarországon tartózkodó bevándorlók mihamarabb és az ország számára a lehető legkisebb terheléssel elhagyhassák az országot – írták közleményükben.

Mint arról beszámoltunk: a Jobbik regionális igazgatója pár társával együtt hétfőn reggel bemászott a VIII. kerületi Verseny utcai piac területére, ahol tranzitzónát akarnak létrehozni a menekülteknek. A politikus azt mondta, addig maradnak, amíg Tarlós István személyesen nem garantálja, hogy Budapesten nem lesznek menekülttáborok, és a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről le nem kerülnek az ezzel kapcsolatos előterjesztések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!