szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rogán Antal a velencei kihelyezett frakcióülés előtt jelentette be, hogy elfogadta a felkérést és a miniszterelnök politikai kabinetfőnökévé avanzsálódik október elsejétől. Arról is beszélt, hogy a frakcióülés elsődleges témája a menekültkrízis lesz, a Fidesz-KDNP frakció szerint meg kell védeni az EU külső határait és Schengent, uniós pénzből finanszírozott hotspotokat pedig nem akarnak az országban.

A Fidesz-KDNP most kezdődő kihelyezett frakcióülésén az elsődleges téma a migrációs válság lesz - jelentette be Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető az ülés előtti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a kiindulópont a nemzeti konzultáció és annak eredménye lesz, amiből szerinte az derült ki, hogy az emberek úgy döntöttek: az országot meg kell védeni.

Azt mondta: arra kérik a kormányt, hogy "ha kell, folytassa tovább a határzár építését" és védje meg az EU és Schengen külső határait. A frakció szerint szigorítani kell a szabályokat, ameddig az uniós szabályok megengedik, minden létező rendőri, rendfenntartó, katonai erőt pedig a határhoz kell csoportosítani. Jövő héten megszavazzák a kétharmados törvénymódosítást, ami többek között lehetővé teszi a honvédség bevetését.

©

"Európa nem tud mindenkit befogadni" - jelentette ki, hozzátvéve: Magyarország nem akar új, EU-pénzből finanszírozott hotspotot, azaz menekülttábort, EU-n kívüli táborok létrehozását támogatják csak. 

Rogán Antal bejelentette, október elsejétől új feladata lesz, miután elvállalta a miniszterelnök felkérését és Orbán Viktor politikai kabinetfőnöke lesz. A mostani frakcióülésen tehát új frakcióvezetőt is választanak.

Ősztől a bürokráciacsökkentés érdekében akarnak lépéseket tenni, erről is szó lesz a frakcióülésen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Páratlan lelet: 2000 éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban

Páratlan lelet: 2000 éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban

A Budán élők átlagosan 110 ezer forinttal kerestek többet a pestieknél

A Budán élők átlagosan 110 ezer forinttal kerestek többet a pestieknél