szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Befejezték Budapesten a 2013-ban indított csatornaépítést. Összesen 240 kilométerrel bővítették a hálózatot a főváros olyan részein, ahol korábban nem volt csatorna. 34 milliárd forintba került a beruházás, a főpolgármester szerint 20 ezer család élete vált komfortosabbá.

A beruházás célja az volt, hogy Budapest minél nagyobb része minél hamarabb rácsatlakozhasson a korszerű fővárosi csatornahálózatra, és a szennyvíz a káros anyagoktól megtisztítva kerüljön vissza a természetbe – mondta Tarlós István főpolgármester a XVIII. kerületben tartott zárórendezvényen.

Arról is beszélt, hogy tisztább lesz a Duna, mert az eddigi csatornázatlan háztartások szennyvize a főváros szennyvíztisztító-telepeire jut, majd onnan megtisztítva kerül vissza a folyóba.

Az új szennyvízcsatornának köszönhetően a csatlakozó háztartásokba nem kell többet szippantót hívni, és az ingatlanok értéke is nő.

Tarlós István kitért arra is, hogy a csatornahálózat kiépítése mellett a fővárosi szennyvízrendszer fontos elemei is megvalósultak: a dél-budai főművi rendszer befejezése után Budafok szennyvize most már nem közvetlenül a Dunába ömlik tisztítatlanul, hanem a Központi Szennyvíztisztítóba jut. Végleg megszűnnek a dél-budai szennyvízkiömlők, a tisztítatlan szennyvíz így nem terheli tovább a Dunát.

A rendezvényen kiosztott sajtóanyag szerint az összesen 16 kerületet és Budaörsöt érintő beruházás összköltsége 34,1 milliárd forint volt, amelyhez az Európai Unió és az állam együttesen 27,6 milliárd forint támogatást nyújtott. A kivitelezés összesen 1300 utcát érintett, a szennyvízvezetékek mellett 19 átemelő készült el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Történelmet írt a Barátok közt

Történelmet írt a Barátok közt

Zacher Gábor elmagyarázta, miért bikának hívják az új dizájnerdrogot

Zacher Gábor elmagyarázta, miért bikának hívják az új dizájnerdrogot

Éles lőszert is használtak a fehérorosz rendőrök a tüntetők ellen

Éles lőszert is használtak a fehérorosz rendőrök a tüntetők ellen